2016-08-05 09:28:04
Φωτογραφία για To πρώτο tattoo από... ρομπότ! [video]
Ένα ρομπότ τατουατζής μπορεί να έχει πιο σταθερά “χέρια” από τον άνθρωπο, αλλά πως γνωρίζει πόσο βαθιά τα τρυπήσει?!? Αυτό αναρωτηθήκαμε στο thenerd.gr μόλις είδαμε το παρακάτω βίντεο του “πρώτου tatoo από ένα βιομηχανικό ρομπότ”. Στα δύο λεπτά μάλιστα φαίνεται το πόσο καλά δεμένος είναι το πελάτης για να μην μπορεί να κουνηθεί έστω και ένα εκατοστό. Δείτε και μόνοι σας το παρακάτω βίντεο:

World's First Tattoo by Industrial Robot from Pier 9 on Vimeo.

Το Project σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους Γάλλους σχεδιαστές Pierre Emm και Johan da Silveira. Πίσω στο 2014 είχαν κατασκευάσει το Tatoué που ουσιαστικά ήταν ο προκάτοχος του τωρινού project και αποτελούσε ουσιαστικά το πρώτο ρομπότ τατουατζή. Βέβαια το σημερινό project είναι πιο ολοκληρωμένο, με έδρα το San Francisco και σε αναζήτηση κεφαλαίων προκειμένου την ανάπτυξη του.

Όπως εξηγεί το παραπάνω βίντεο, η διαδικασία της δημιουργίας του tatoo δεν είναι απλή
. Αρχικά κάποιος άνθρωπος θα πρέπει χειροκίνητα να σκανάρει την περιοχή που θα γίνει το tatoo και στην συνέχεια να το περάσει στο κατάλληλο software. Το σκανάρισμα φυσικά και είναι σε 3d, οπότε και η εικόνα που θα παρθεί στο software να μπορεί να γίνει κατανοητή από το ρομπότ. Φυσικά και το ρομπότ είναι απίστευτα σταθερό, αλλά και ο πελάτης θα πρέπει να είναι απίστευτα.. ακίνητος.

Τελιώντας το βίντεο μας γεννήθηκαν μερικές απορίες σχετικά με το όλο project. Θα μπορούσε να τραυματιστεί ο πελάτης? Μπορεί με κάποιον τρόπο να ξέρει πότε να σταματήσει το ρομπότ? Πονάει λιγότερο από το ανθρώπινο χέρι? Υπάρχουν πλάνα για εμπορική διαθεσιμότητα του τελικού προϊόντος? Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ