2016-08-05 20:33:14
Φωτογραφία για Η Βρετανία θα διαθέσει εκατομμύρια για την προστασία Εκκλησιών και Τζαμιών
Πάνω από 2,5 εκατ. Λίρες αποφάσισε να δαπανήσει η Βρετανική Κυβέρνηση για μέτρα ασφαλείας σε Ναούς και θρησκευτικά ιδρύματα, σε μια εκστρατεία για την καταπολέμηση των λεγόμενων "εγκλημάτων μίσους".

Να αναφερθεί ότι στη Βρετανία τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των "διαφορετικών" πληθυσμών στην χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Εκκλησίες και τα Τζαμιά θα υποβάλλον αίτηση για επιχορήγηση, που θα αφορά πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, όπως παρακολούθησης βίντεο, περιφράξεις, ειδικά κολωνάκια, συναγερμούς και θωρακισμένες πόρτες.

Το μέτρο αυτό έκανε γνωστό η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίθεση Ισλαμιστών σε εκκλησία στη βόρεια Γαλλία, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του Ιερέα εντός του ιερού.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η εβραϊκή κοινότητα η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα και να λάβει χρήματα από το ειδικό ταμείο, μαζί με χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Τέλος η βρετανική κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει και πρόσθετα μέτρα στα social media και στα σχολεία, για την καταπολέμηση του μίσους και ρατσισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΑΛΙΝΟ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΑΛΙΝΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ