2016-08-07 13:50:08
Φωτογραφία για Ηλεία: «Εμφύλιος» για τη λαϊκή στην Ανδραβίδα
«Εμφύλιος» ξέσπασε ανάμεσα στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και τους πωλητές βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων που... συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά της Ανδραβίδας, καθώς η αλλαγή χώρου διεξαγωγής της έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Η ' διαμάχη' μεταξύ των δύο πλευρών, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, κορυφώθηκε χθες το πρωί, μετά την απόφαση των Σωματείων των πωλητών να προχωρήσουν σε αποχή από τη λαϊκή και σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο των Λεχαινών, σε μία προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση από το δήμο, αφού προηγήθηκαν οι γνωμοδοτικές αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία η οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά της λαϊκής αγοράς σε νέο χώρο, απομακρύνοντάς την από τους δρόμους που διεξαγόταν τα τελευταία επτάμιση χρόνια. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος, υπήρχαν παράπονα και αίτημα μεταφοράς από τους περιοίκους.


Οι πωλητές υποστηρίζουν ότι ο νέος χώρος απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης της Ανδραβίδας και δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους ούτε τους κατοίκους που θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει υπογραφές των κατοίκων της Ανδραβίδας, ακόμη και των περιοίκων που κατά το δήμο παραπονιούνται, οι οποίοι δε επιθυμούν τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς.

Τα Σωματεία ακολούθησαν τη δικαστική οδό, ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο δήμος ενώ είχε λάβει τη σχετική απόφαση πριν από δύο χρόνια την παρουσίασε πολύ αργότερα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια και τα πολιτικά δηλώνουν αναρμόδια.

Προτείνουν άλλο χώρο

Τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και χθες, οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συναντήθηκαν με τον κ. Μίγκο, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για μεταφορά της λαϊκής αγοράς σε άλλους δρόμους, ενώ δήλωσαν ότι δέχονται να μεταφερθούν στο νέο χώρο που προτείνει ο δήμος, αρκεί αυτή η μεταφορά να είναι προσωρινή και να έχει διάρκεια 6 μηνών. Γι' αυτό και ζητούν να ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, που θα διασφαλίζει τους πωλητές.

Ο κ. Μίγκος ανέφερε ότι δήμος και πωλητές δεν έχουν να χωρίσουν κάτι και προσπαθούν ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση, ενώ τόνισε ότι θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων θα μεταβούν εκ νέου τη Δευτέρα στο Δημαρχείο στα Λεχαινά, προκειμένου να έχουν συνάντηση και με το Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, καθώς δεν κατέστη εφικτό να τον δουν χθες λόγω απουσίας του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ