2016-08-08 08:04:18
Φωτογραφία για Έκκληση βοήθειας για τη μικρή Λουκία Ελένη Ζάκου
Βρέθηκε δότης αλλά… η κρίση καλά κρατεί!

Η μάχη της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου που πάσχει από το Β΄ Ομόζυγο Μεσογειακής Αναιμίας, συνεχίζεται. Το μικρό κορίτσι, ηλικίας μόλις 3 χρόνων, αναγκάζεται συχνά να τρυπά το σωματάκι της με βελόνες για μεταγγίσεις αίματος και αποσιδηρώσεις.

Η ελπίδα εμφανίστηκε όμως στον ορίζοντα του μαρτυρικού της δρόμου, καθώς πριν ενάμιση περίπου μήνα, εξευρέθηκε δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών για την μικρή Λουκία Ελένη. Κατόπιν εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ο δότης είναι 100% συμβατός με το μικρό κορίτσι.

Οι οικονομικές όμως δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, καθιστούν την μετάβαση της στο εξωτερικό και την μεταμόσχευση μυελού των οστών, ένα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, έργο. Η οικογένειά της διαμένει σε προσφυγικό συνοικισμό, ενώ ο πατέρας της μικρής Λουκίας Ελένης, λόγω μόνιμης ανικανότητας του δεν μπορεί να εργαστεί. Η βοήθεια που τους παρέχει το κράτος είναι αρκετή μόνο για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και δεν φτάνουν για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο που ζει η μικρή από την στιγμή της γέννησής της.


Ο πατέρας της μικρής Λουκίας Ελένης, Αντώνης, κάνει έκκληση για βοήθεια σε όλους. Η οικονομική του θέση δεν του επιτρέπει την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για μετάβασή στο εξωτερικό τόσο της μικρής Λουκίας Ελένης, όσο και του ιδίου. Η μεταμόσχευση, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα πρέπει να αναμένουν κάποιο χρονικό διάστημα για να δουν το κατά πόσον ο οργανισμός της μικρής Λουκίας Ελένης θα δεχθεί το μόσχευμα ή θα το απορρίψει, όπερ σημαίνει την ανάγκη του πατέρα της μικρής Λουκίας Ελένης για χώρο διαμονής και διατροφή, κάτι το οποίο συνεπάγεται και περισσότερα έξοδα από την πλευρά του. Ακόμη χρειάζεται να προσλάβει άτομο το οποίο θα βρίσκεται εκεί ως μεταφραστής και θα τον βοηθά με το να είναι εναλλάξ κοντά στην μικρή Λουκία Ελένη, ανά 12ωρο.

Το δράμα της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου, ξεκίνησε πριν καν γεννηθεί, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μικρή από προγεννητική εξέταση. Τότε παρότρυναν τους γονείς να προβούν σε έκτρωση της μικρής, με τους δεύτερους να αρνούνται καθώς είδαν την μικρή τους κορούλα ως μια ευλογία από τον Θεό. Μόλις έξι μήνες πέρασαν από την γέννηση της μικρής Λουκίας Ελένης και ξεκίνησαν οι μεταγγίσεις αίματος και οι συνεχόμενες και συχνές αποσιδηρώσεις, καθώς όπως μας εξήγησε ο πατέρας της μικρής σε παλαιότερη συνέντευξή του, μετά από κάθε μετάγγιση αίματος ανεβαίνουν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα της μικρής καθιστώντας αναγκαία την αποσιδήρωση.

Η οικογένεια της μικρής Λουκίας Ελένης Ζάκου, κάνει μια δραματική έκκληση σε όποιον μπορεί να τους βοηθήσει για να σταματήσει το μαρτύριο του τρίχρονου άγγελου τους. Αν κάποιος θέλει να προσφέρει κάτι για την μεταμόσχευση της μικρής Λουκίας Ελένης, μπορεί να επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα ή την εφημερίδα μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ