2016-08-08 12:05:16
Φωτογραφία για Πρώτος πελάτης για το αεροσκάφος Scorpion εν όψει!
Ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης Farnborough Air Show 2016 μπορεί να αποβεί καταλυτικό για το εμπορικό μέλλον του κατασκευής Textron AirLand αεριωθούμενου αεροσκάφους Scorpion, το οποίο αναπτύχθηκε με ίδιους πόρους της εταιρίας, και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει επιτευχθεί η τοποθέτηση παραγγελίας.

Συγκεκριμένα οι Thales και QinetiQ υπέγραψαν MoU που τους αποδίδει την αποκλειστική χρήση του Scorpion στο πλαίσιο του προγράμματος ASDOT (Air Support to Defence Operational Training: αεροπορικής υποστήριξης στην επιχειρησιακή εκπαίδευση [του υπουργείου Άμυνας]), του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Bill Anderson, πρόεδρο της Textron Airland, στην περίπτωση που οι Thales και QinetiQ επικρατήσουν στη διαγωνιστική διαδικασία του προγράμματος ASDOT τότε θα απαιτηθούν 10 έως 25 αεροσκάφη Scorpion.


Σύμφωνα με τους όρους του MoU, η QinetiQ θα αναλάβει τους τομείς της εκπαίδευσης σε συνθετικό περιβάλλον, της ολοκλήρωσης και της πιστοποίησης αεροπλοϊμότητας όπως επίσης και τη συντήρηση του στόλου των Scorpion. Αντίστοιχα η Thales θα εμπλακεί στα συστήματα εξομοίωσης και στην παροχή αισθητήρων, ενώ η Textron AirLand θα προμηθεύσει τα αεροσκάφη.

Προς το παρόν, οι ακριβείς προδιαγραφές του προγράμματος ASDOT δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά θεωρείται ότι το πρόγραμμα αποτελεί μέρος γενικότερης πρωτοβουλίας του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας να ενοποιήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης και να αποδώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση σε συνθετικό περιβάλλον ώστε να συμπιέσει το κόστος και να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση στον στόλο των αεροσκαφών μέσω της μείωσης των ωρών πτήσης που διατίθενται για εκπαίδευση.

Κύριο συστατικό του προγράμματος ASDOT είναι οι υπηρεσίες απεικόνισης εχθρικών αεροπορικών δυνάμεων. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η ανάθεση της σύμβασης προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2018 και η έναρξη της παροχής των προβλεπόμενων από αυτή υπηρεσιών στις 1 Ιανουαρίου 2020. Η αξία της σύμβασης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε ύψος 1,42 δις ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ