2016-08-08 12:09:22
Φωτογραφία για Αυτή είναι η Μουσουλμάνα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στους Χριστιανούς που εκτοπίστηκαν από τον ISIS
Κάποιοι ενδεχομένως να γνωρίζουν την οργάνωση "The Vicar of Baghdad," (μτφρ ο εφημέριος της Βαγδάτης) της οποίας επικεφαλής είναι ο Canon Andrew White. Η εν λόγω φιλανθρωπική οργάνωση έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ανακούφιση βοηθώντας χιλιάδες Χριστιανούς που εκτοπίστηκαν από τον ISIS. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι μεγάλο μέρος της της επιτυχίας αυτής της οργάνωσης πιστώνεταισε μια μουσουλμάνα.

Η Δρ Σάρα Αχμεντ, μια Ιρακινή οδοντίατρος που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει όλο το χρόνο της για να ταξιδεύει σε ολόκληρη την επικράτεια του Ιράκ προκειμένου να μεταφέρει ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και οποιοδήποτε άλλη βοήθεια στους Χριστιανούς, στους Yazidis, αλλά και σε μουσουλμάνους που έχουν εκδιωχτεί από τα σπίτια τους, ή που έχουν βασανιστεί στα χέρια του ισλαμικού κράτους, δικαίως έχει χαρακτηριστεί η μουσουλμάνα "Μητέρα Τερέζα" των Χριστιανών.


Η Ahmed, ο οποία είναι τώρα ο διευθύντρια των επιχειρήσεων στο "White-founded Foundation for Relief and Reconciliation in the Middle East" μιλώντας από το Κουρδιστάν όπου βρέθηκε εξήγησε τις δυσκολίες και τους κινδύνους αυτής της επιχείρησης.

"Είμαι πολύ πιστό πρόσωπο," λέει η Ahmed και συμπληρώνει "Έχω την αίσθηση ότι ο Θεός είναι πάντα εκεί για μένα και με προστατεύει προκειμένου να είμαι σε θέση να φθάσω σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους "

"Ξέρω τι λένε πολλοί άνθρωποι για το Ισλάμ, αλλά το Ισλάμ που πιστεύω είναι μια θρησκεία που είναι πολύ ήσυχη και πιστεύει στη βοήθεια άλλων," τονίζει η Ahmed. "Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, ενώ ο γείτονάς σας είναι πεινασμένος ή πάσχει. Θα πρέπει να δώσετε μια χείρα βοηθείας. Πιστεύω ότι όλοι οι μουσουλμάνοι και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε κάτι για να τους δώσουμε πίσω τη ζωή"

Ξεκινώντας από τη Βαγδάτη, η Ahmed πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 για να σπουδάσει και εξελίχθηκε σε μια πλήρως εκπαιδευμένη οδοντίατρο. Ενώ έκανε την πρακτική της ασχολήθηκε με το διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού και Ισλάμ. Η Ahmed συναντήθηκε με τον White σε λειτουργία στη Νέα Υόρκη. Όντες και οι δύο από το Ιράκ, η Ahmed παρουσιασε στον White μια πρωτοβουλία για την ειρήνευση που ονομάζεται "Γιατί Αγαπώ την Ειρήνη" για να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ του αμερικανικού και ιρακινού λαού.

Στην αρχή ο White ήταν διστακτικός επειδή ήταν μουσουλμάνα. Η Ahmed του είπε όμως ότι ήταν θέλημα Θεού να της προσφέρουν την συγκεκριμένη εργασία.

Η Ahmed είπε ότι ξεκίνησε αρχικά ως εθελόντρια σε μια κλινική και σημείωσε πως δεν αισθάνθηκε καμία ενόχληση όταν ξεκίνησε την εργασία για τη χριστιανική φιλανθρωπία ως μουσουλμάνα ακόμη και όταν χρειάστηκε να διαμείνει σε εκκλησία της Βαγδάτης.

"Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου. Δε νιώθω καμία διαφορά», δήλωσε η Ahmed. "Δουλεύω για Χριστιανούς, Yazidis, Εβραίους, και όλους τους άλλουςι. Για μένα, είμαστε όλοι ίσοι. Δεν διαφοροποιούμαστε τόσο πολύ."συμπλήρωσε

Η Ahmed είναι τώρα υπεύθυνη για την οργάνωση και την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε εκτοπισμένους σε κουρδικές περιοχές, οι οποίοι είναι πλέον άστεγοι δεδομένου ότι τα εδάφη τους έχουν καταληφθεί από το ισλαμικό κράτος.

Εκτός από την παροχή της βοήθειας προς εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, η Ahmed τρέχει επίσης ένα πρόγραμμα για τα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού και ξυλοκοπήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από το  ισλαμικό κράτος.

Οι Χριστιανοί έχουν χάσει την ελπίδα τους

Σε γενικές γραμμές πάντως η Ahmed δήλωσε ότι διαπίστωσε πόσο λίγη ελπίδα έχει απομείνει στους εκτοπισμένους Χριστιναούς.

"Οι περισσότεροι από τους Μουσουλμάνους και η πλειοψηφία των Yazidis θέλουν να επιστρέψουν στις περιοχές τους. Πολλοί από τους Χριστιανούς, όμως, θέλουν να φύγουν" εξηγεί η Ahmed εξήγησε και πρόσθεσε με πόνο ψυχής "Αισθάνονται ότι δεν ανήκουν πια εδώ. Οι εκτάσεις τους έχουν κατάληφθεί ακόμη και από τους γείτονές τους που στράφηκαν εναντίον τους. Αισθάνονται ανασφαλείς. Δεν είναι σίγουροι ότι όταν τα πάντα θα έχουν ξεκαθαριστεί και επιστρέψουν στο σπίτι τους, δεν θα συμβεί ξανά το ίδιο πράγμα."
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ