2016-08-08 18:47:13
Φωτογραφία για Το υπουργείο Παιδείας αυτοαξιολογείται
Την... αυτοαξιολόγησή του ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας με στόχο να εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες, ώστε να αρθούν και να διατυπωθούν προτάσεις για τις αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές.

Στόχος η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών

Γι’ αυτόν τον σκοπό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Παντής και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία για την αναμόρφωση του οργανογράμματος του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (ν. 4369/2016). Επιδίωξη της συμφωνίας είναι η αξιολόγηση και η αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών του υπουργείου ώστε να εξασφαλιστούν η αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του, καθώς και η αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Η συμφωνία προβλέπει τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει το υφιστάμενο οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να αξιολογηθεί η σύνδεσή του με τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους, να εντοπιστούν προβλήματα και να λυθούν, και να γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές. Τα πορίσματα της μελέτης θα τεθούν υπόψη της ομάδας εργασίας προκειμένου να υποστηριχθεί επιστημονικά το έργο της. Η σχετική μελέτη θα παραδοθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.


Ν. Φίλης: Επιδιώκουμε συναίνεση για τα ιδιωτικά σχολεία

Εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι οι θεσμοί δεν προβάλλουν εμπόδια στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων διατύπωσε χθες ο Ν. Φίλης. Σε δηλώσεις του (Αθήνα 9.84) ο υπουργός Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε κάποια εικόνα παρέμβασης. Εχουμε μια αυτονομία νομοθετικής πρωτοβουλίας» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι η τρόικα θα μπλοκάρει τα πράγματα, διότι έχουμε κάνει όλες τις κινήσεις, ώστε με ενημέρωση των ενδιαφερομένων, με όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση στο πλαίσιο των πολιτικών κομμάτων, να προχωρήσουμε μια αυτονόητη νομοθετική ρύθμιση».

Μήνυμα στην Τουρκία από την Αμμόχωστο

Μήνυμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει τις εμμονές της στο θέμα των εγγυήσεων έστειλε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γ. Κασουλίδης, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμμοχώστου στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ τόνισε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων αποτελεί τον καθοριστικότερο παράγοντα για την επίτευξη λύσης, προειδοποιώντας πως «αν η Τουρκία επιμένει στο αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τη μη κατάληξη σε συμφωνία». Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας Δημ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση, επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναμένει πρωτοβουλίες από την Αγκυρα στο Κυπριακό, ενώ επεσήμανε πως «η επιτακτική ανάγκη αποχώρησης κατοχικών στρατευμάτων καθίσταται, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, προφανέστερη από ποτέ».

Επιτάχυνση στην Κεντροαριστερά

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς επιδιώκει η Φ. Γεννηματά, εν όψει και της προγραμματισμένης συνάντησής της, στο τέλος του μήνα, με τον Στ. Θεοδωράκη. «Τέλος Αυγούστου γίνονται οι τελικές συζητήσεις και συνεννοήσεις χωρίς κανένα περιθώριο αναβολών και καθυστερήσεων» δήλωσε (στην «Καθημερινή») η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη, παρότι, όπως είπε, έχει επίγνωση των «δυσκολιών του εγχειρήματος». Σημείωσε δε ότι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς «δεν αφορά τις φιλοδοξίες των λίγων, αλλά τα όνειρα των πολλών».

Στον «πάγο» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Με μπαράζ δηλώσεων σπεύδουν τα κυβερνητικά στελέχη να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο, την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση συντηρεί τα εκλογικά σενάρια.

Ν. Παππάς: Ποιοι ονειρεύονται τις κάλπες

«Εκλογές ονειρεύονται όσοι επιθυμούν επιστροφή στην πραγματικότητα του πελατειακού κράτους, της διαπλοκής και της ακραίας λιτότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά (στην «Επένδυση») ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης («Real News»): «Δεν νομίζω πως μιλάει κανείς στα σοβαρά για εκλογές στην Ελλάδα σήμερα, είτε από τη μεριά της κυβέρνησης είτε από τη μεριά της αντιπολίτευσης. Εκτός απροόπτου, η οικονομία θα πάει καλύτερα και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης σύντομα θα είναι πραγματικότητα». Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας τόνισε (ΑΠΕ) ότι, παρά τις περί του αντιθέτου επιδιώξεις της αντιπολίτευσης, οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Δεν αποκλείουν αιφνιδιασμό από τη ΝΔ

Από την πλευρά τους τα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού το φθινόπωρο. «Ολη η συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει να είναι προεκλογική» υποστήριξε («Ημερησία») ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας «μπήκε στη λογική της διαχείρισης της ήττας». Πάντως προέβλεψε ότι «όποτε και αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος εξέφρασε (ΑΠΕ) την εκτίμηση ότι, το φθινόπωρο, τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν και «η απήχηση της κυβέρνησης και του ίδιου του κ. Τσίπρα στην κοινωνία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται», προσθέτοντας: «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ’ αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι’ αυτό ?για εμάς τουλάχιστον? δεν θα είναι αιφνιδιασμός».

«Πυρά» Γ. Παπανδρέου

«Διπλή» επίθεση, στον Κ. Καραμανλή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε χθες ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Σε ανάρτησή του, στο Facebook, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε: «Η επιχείρηση ξεπλύματος των ευθυνών της δεξιάς διακυβέρνησης συνεχίζεται, με συνένοχο τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο την προστασία ενός συντηρητικού πελατειακού πολιτικού συστήματος. Εχθρός τους: οι μεγάλες προσπάθειες και τα αποτελέσματα των προοδευτικών αλλαγών της περιόδου».

Η παρέμβαση Παπανδρέου εκδηλώθηκε μετά από δημοσίευμα της «Real News», σύμφωνα με το οποίο ο Κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπέμψει εκ νέου στη Δικαιοσύνη τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι «ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», καθώς και ότι «στο τέλος όλα βγαίνουν στο φως».

Το ΚΙΔΗΣΟ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ότι «''μίλησε'' περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων, υποστηρίζοντας ανεδαφικές συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες του».

Νέα, δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες, από το Κιάτο, ο Π. Λαφαζάνης. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση πολιτικής ''γλίτσας'' και υποκρισίας που καταστρέφει τον τόπο και η οποία καθημερινά πρωταγωνιστεί σε ένα ''θέατρο του παραλόγου''» είπε ο ο επικεφαλής της ΛΑΕ. Πάντως δεν χαρίστηκε ούτε στα κόμμα της αντιπολίτευσης. Οπως είπε, «η λεγόμενη αντιπολίτευση από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Κεντρώους, με πρωταγωνιστές τους τελευταίους, είναι η καλύτερη συμπολίτευση στην κυβέρνηση».

ΕΙΠΕ

Γιάννης Μπαλάφας (υφυπουργός Εσωτερικών)

«Λυπούμαστε που θα τους στενοχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019». (ΑΠΕ)
Πηγή
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ