2016-08-09 13:13:07
Φωτογραφία για Τούρκος Πτέραρχος ε.α.: «Ο τουρκικός στρατός δεν θα ανακάμψει ούτε σε 10 χρόνια»
Τεράστια προβλήματα επισήμανε Τούρκος ε.α πτέραρχος  από το τωρινό πογκρόμ διώξεων,  στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις . Η σύλληψη και η απόταξη χιλιάδων Τούρκων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ , έχουν αποσαθρώσει ολόκληρη  την δομή των τουρκικών δυνάμεων .

Μόνο στην πολεμική αεροπορία έχουν αποταχθεί περίπου 300 πιλότοι, γεγονός που καταδεικνύει σαφέστατα  το μέγεθος του προβλήματος στην γειτονική χώρα.

«Θα πάρει τουλάχιστον 10 χρόνια στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) για να ανακτήσουν την προ  πραξικοπήματος δύναμή τους», δηλώνει Τούρκος ε.α πτέραρχος,   ο οποίος ήταν μεταξύ των 236 υπόπτων και αθωώθηκε για το σχέδιο  Balyoz (Βαριοπούλα).

«Αυτοί [οι πραξικοπηματίες] έβλαψαν την Τουρκία, το έθνος μας και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις . Δεν νομίζω ότι είναι δυνατό οι  ένοπλες δυνάμεις να ανακτήσουν  την δύναμη που είχαν το 2011, ή  πριν από οκτώ ή 10 χρόνια», δηλώνει ευθαρσώς ο πτέραρχος  Bilgin Balanlı στην εφημερίδα Hürriyet, προσθέτοντας ότι η διαδικασία που είναι σε ισχύ έχει «βλάψει» καίρια  την Πολεμική Αεροπορία από την υπόθεση Balyoz το 2011 μέχρι σήμερα.


Είναι γεγονός όμως ότι το πογκρόμ των διώξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχε ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια με την απόταξη για διάφορους λόγους διαφόρων αξιωματικών και υπαξιωματικών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ειδικά στην πολεμική αεροπορία είχαν παραιτηθεί μόνο τα τελευταία 2 χρόνια, τουλάχιστον  111 πιλότοι, και μιλάμε για στελέχη η εκπαίδευση των οποίων είναι πολυδάπανη και  διαρκεί πολλά χρόνια .

Εάν προσθέσουμε και το γεγονός της απώλειας  υλικού από τουρκικές  στρατιωτικές μονάδες το οποίο ακόμη αναζητείται, την αναζήτηση ακόμη,  311 Τούρκων στρατιωτικών και τον διχασμό των τουρκικών δυνάμεων , η πραγματική ζημιά είναι ακόμη μεγαλύτερη στους κόλπους του τουρκικού στρατού.  

Η χώρα μας οφείλει παρά ταύτα να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα σε συνεργασία με «φίλους» και «γνωστούς» και να εξοπλιστεί σε κρίσιμες θέσεις και πόστα με το κατάλληλο αμυντικό υλικό με όλους τους τρόπους και με εθνικά προγράμματα.

Από εδώ και στο εξής οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα αντιμετωπίζουν τον τουρκικό (κεμαλικό) στρατό αλλά  τον νέο-οθωμανική ( φανατισμένη) στρατιωτική  δύναμη  του Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πτέραχος ε.α Balanlı είπε ότι οι τουρκικές δυνάμεις  δεν έχουν «εκκαθαριστεί» πλήρως από  τα «μέλη της συμμορίας» Γκιουλέν , κάτι που θα επιφέρει ενδεχομένως και νέα προβλήματα στο μέλλον.

Σχολιάζοντας ο ίδιος σχετικά με τη δυνατότητα των πιλότων να παραιτούνται λόγω «προβλημάτων», ο Balanlı είπε ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην Πολεμική Αεροπορία και πρέπει να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Έχουμε πολλούς και σοβαρούς κινδύνους που αναδύονται από το μακελειό του πραξικοπήματος  στην Τουρκία και απαιτείται σοβαρότητα και προπάντων ¨οργάνωση». Λέξεις όμως άγνωστες στην ελληνική διοίκηση.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ