2016-08-11 12:41:28
Φωτογραφία για Σιαμαία δίδυμα γεννήθηκαν στην πολιορκημένη Ghouta και κινδυνεύουν!
Τα Σιαμαία δίδυμα Moaz και Nawars αποτελούν ένα ακόμη θαύμα εν μέσω πολέμου στη Συρία.

Τα νεογέννητα όμως έμαθαν με το πρώτο φως να κλαίνε για αυτόν τον άδικο κόσμο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κινδυνεύουν καθώς η περιοχή που γεννήθηκαν βρίσκεται εν μέσω πολιορκίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Ανατολική Ghouta, μια περιοχή λίγο έξω από τη Δαμασκό, κυριαρχείται από τους επαναστάτες και τελεί υπό πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο Mohamad Katoub, υπεύθυνος της συριακό-Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (ΤΔΣΕ) είχε ειδοποιηθεί για την κατάσταση των διδύμων πριν από τρεις ημέρες.

"Ένας γιατρός μου τηλεφώνησε πριν από τρεις ημέρες, και είπε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε αυτά τα παιδιά. Προσπαθώ να βρώ διέξοδο. Ο ιατρικός εξοπλισμός που έχουν δεν είναι καλός.” τόνισε.

Έκανε έκκληση για βοήθεια για αυτά τα δύο αγόρια, ωστόσο, οι προσπάθειες του Katoub μέχρι ώρας δεν ε΄χουν στεφθεί από επιτυχία.. Αφού δεν τα κατάφερε με τους συναδέλφους του για βοήθεια, τώρα έχει καταφύγει σε μια κοινωνική εκστρατεία μέσω των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.


.. "Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να δημοσιεύσω τη φωτογραφία ξεκινώντας μια κοινωνκή εκστρατεία αφού ζήτησα την άδεια από τους γονείς. Μίλησα στον πατέρα μέσω του Whatsapp. Και συμφώνησε να προχωρήσω και να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφία. " συμπλήρωσε

Ο πατέρας εν μέσω αγωνίας είπε στον Katoub ότι τα δίδυμά του χρειάζονται απεγνωσμένα να φύγουν από τη Συρία.

«Ο πατέρας μου είπε, “Θα χρειαστεί θεραπεία, χρειάζονται χειρουργική επέμβαση” »είπε ο Katoub.

Δυστυχώς για τα δίδυμα, που γεννήθηκαν στις 23 Ιουλίου, η πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων εμποδίζει την απομάκρυνσή τους.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σταματήστε να βομβαρδίζετε νοσοκομεία στο Χαλέπι

Στο μεταξύ, οι μάχες έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Χαλέπι. Συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις συνθλίβουν το ανατολικό τμήμα της πόλης ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στα δυτικά ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών. Η πολιορκία του ανατολικού τμήματος της πόλης έχει αφήσει περίπου 250.000 ανθρώπους παγιδευμένους οι οποίοι παλεύουν να επιβιώσουν, με τον μοναδικό δρόμο προς τις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές αποκλεισμένο. Τώρα ο πληθυσμός και κυρίως οι τραυματίες πολέμου και οι βαριά άρρωστοι δεν έχουν διέξοδο, ενώ και το ιατρικό υλικό δεν μπορεί να φτάσει. Τα νοσοκομεία λυγίζουν υπό την πίεση των επιθέσεων αλλά και από τον περιορισμό των προμηθειών. Μόνο αυτή την εβδομάδα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες, καταστράφηκαν.

Ένα από αυτά τα νοσοκομεία, το οποίο ειδικεύεται στη γενική και αγγειακή χειρουργική, είχε δεχθεί και άλλη επίθεση πριν από ένα μήνα και αναγκάστηκε να κλείσει.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστήριξαν την επείγουσα αποκατάσταση της μονάδας, που άνοιξε δύο εβδομάδες μετά. Μόνο μερικές ημέρες αργότερα όμως, στις 23 Ιουλίου, μία εναέρια επίθεση στο διπλανό κτίριο έθεσε εκ νέου εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο. Το προσωπικό ξεκίνησε να παραπέμπει τους ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο, το οποίο επίσης χτυπήθηκε λίγο αργότερα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών επικράτησε χάος με τα δύο νοσοκομεία που παρέπεμπαν ασθενείς το ένα στο άλλο να πλήττονται ταυτόχρονα.

«Οι διευθυντές των νοσοκομείων μάς είπαν ότι ο αριθμός των τραυματιών που δέχονται έχει αυξηθεί σημαντικά από τον προηγούμενο μήνα. Ένα από αυτά τα νοσοκομεία δεχόταν μέχρι και 50 τραυματίες την ημέρα και την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση και αναγκάστηκε να κλείσει. Πού θα πάνε τώρα αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα περάσουν τα υλικά και ο εξοπλισμός για να ξαναχτιστούν οι εγκαταστάσεις;» λέει ο Pablo Marco, επικεφαλής των δράσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μέση Ανατολή. «Αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις σε δομές υγείας, τότε σύντομα δεν θα παρέχονται πια ιατρικές υπηρεσίες στο ανατολικό Χαλέπι. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία που απειλούνται – η κατάσταση με την έλλειψη καυσίμων, η οποία θα χειροτερεύει συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες, θα σημάνει ότι τα ασθενοφόρα δεν θα είναι πλέον σε θέση να μετακινηθούν.

Οι λίγοι εναπομείναντες γιατροί και χειρουργοί στο ανατολικό Χαλέπι παλεύουν να φροντίσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην απόλυτη ανάγκη. Επιπρόσθετα, οι τραυματίες και οι ασθενείς, αλλά και το ιατρικό προσωπικό ανησυχούν ότι μπορεί να είναι στόχος νέων επιθέσεων. Το ιατρικό προσωπικό φοβάται ότι σύντομα θα στερηθεί βασικά μέσα και δεν θα είναι καθόλου σε θέση να λειτουργήσουν οι δομές υγείας, δεδομένων των συνεχόμενων επιθέσεων.

Από το 2014 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουν φάρμακα, ιατρικό υλικό και εξοπλισμό σε έξι κέντρα υγείας, τρεις σταθμούς πρώτων βοηθειών και 10 νοσοκομεία στο Χαλέπι, εκ των οποίων τα δύο αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο βομβαρδισμός τους. Η τελευταία αποστολή υλικού μεγέθους 330 κυβικών μέτρων, που ισοδυναμεί με 10 γεμάτα φορτηγά, έγινε στο τέλος Απριλίου με αρκετά υλικά για να διαρκέσουν τρεις μήνες. Η επόμενη αποστολή αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα φοβούνται ότι δεν θα είναι εφικτό να φτάσει. Ιατρικές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να σβηστούν από τον χάρτη, όχι μόνο από φυσικές επιθέσεις αλλά επίσης από τον αργό στραγγαλισμό της τροφοδοσίας.

«Για άλλη μια φορά απαιτούμε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν τους κανόνες του πολέμου, και από εκείνους που έχουν επιρροή σε αυτές να σταματήσουν αυτή την αιματοχυσία. Το μήνυμα είναι σαφές: σταματήστε να βομβαρδίζετε νοσοκομεία και βασικές υποδομές, αφήστε τους τραυματίες και τους βαριά αρρώστους να μετακινηθούν και μην κόβετε την τροφοδοσία της πόλης με φάρμακα, τρόφιμα και βασικά αγαθά» πρόσθεσε ο Marco.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν αναλάβει τη λειτουργία έξι δομών υγείας στις βόρειες περιοχές της Συρίας και υποστηρίζουν περισσότερα από 150 κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, πολλά από τα οποία σε περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ