2016-08-11 16:59:29
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ Η... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΣΙΛΒΑ!
Ο Πάουλο Μπέντο παρουσιάστηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό, αποκάλυψε ότι ο Μάρκο Σίλβα τον παρότρυνε να δεχθεί την πρόταση των ερυθρόλευκων και δήλωσε... έτοιμος για την κατάκτηση τίτλων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το προσεχές διάστημα θα είναι... κρίσιμο και δύσκολο, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δύο παιχνίδια με την Αρούκα στην Ευρώπη και δύο αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στη διάθεσή του έχει λίγο χρόνο για να δουλέψει με την ομάδα και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

Αναλυτικά όσα είπε κατά την παρουσίασή του ο Μπέντο:

-Για το αν είναι πρόκληση ο ερχομός του στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. «Προφανώς στόχος μας είναι να παίζουμε καλά, να νικάμε, να κατακτάμε τίτλους. Γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος στόχος ήταν και συνεχίζει να είναι να κατακτήσει ο Ολυμπιακός όλους τους τίτλους στη διάρκεια της σεζόν. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε και θα δουλέψουμε μαζί με τους παίκτες μας. Ο στόχος είναι συλλογικός. Προσωπικά εγώ θέλω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κατακτήσουμε τους στόχους μας».


-Σχετικά με το σύστημα στα παιχνίδια και την φιλοσοφία του: «Νομίζω ότι θα δουλέψουμε περίπου με ένα σύστημα με το οποίο έπαιζε και πέρυσι η ομάδα και στη συνέχεια θα δουλέψουμε σε κάποια επιμέρους στοιχεία. Παράλληλα εξαρτάται η στρατηγική μας και από τον κάθε αντίπαλο. Θα χρειαστεί χρόνος για τις αλλαγές. Σκέφτομαι ένα παιχνίδι επιθετικό με πολλές τελικές».

-Για τον Αντρέ Μάρτινς. «Έχω δουλέψει μαζί του και είναι ένας μέσος με χαρακτηριστικά διαφορετικά από τους παίκτες που είχε ήδη στο ρόστερ η ομάδα. Πιστεύαμε ότι μπορεί να βοηθήσει. Είναι πολύ καλός στην τακτική και μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά».

-Για τον αν γνωρίζει ότι ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι σαν... ηλεκτρική καρέκλα. «Έχω δουλέψει υπό πίεση. Ξέρω πως είναι να δουλεύεις έτσι, ήμουν σε μεγάλους συλλόγους στην Πορτογαλία και στην εθνική ομάδα της χώρας μου. Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και είναι φυσικό να θέλουμε μόνο να νικάμε και να κατακτάμε τίτλους. Γι' αυτό ήρθαμε. Τίποτα δεν κατακτάται εύκολα, οι τίτλοι κερδήθηκαν κόντρα σε άξιους αντιπάλους. Λογικά υπάρχει η πίεση, αλλά έχουμε μάθει να ζούμε και να δουλεύουμε υπό αυτήν».

-Για τον αν επικοινώνησε με τον Μάρκο Σίλβα και για το σε ποιες θέσεις πιστεύει ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. «Θα κάνουμε άμεσα εκτίμηση του ρόστερ. Θα πρέπει να δούμε πρώτα το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας και μετά ίσως με περισσότερη ηρεμία να δουλέψουμε και να δούμε σχετικά με την ενίσχυση. Να αποφασίσουμε για χαρακτηριστικά παικτών και θέσεις και που μπορούμε να βελτιωθούμε.Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους που τρέχουν αυτά τα θέματα. Μίλησα με τον Μάρκο για να πάρω πληροφορίες. Είναι ένας ένας προπονητής που έκανε εξαιρετική δουλειά εδώ, πήρε το πρωτάθλημα σε μια δύσκολη χρονιά και εκτίμησα πολύ τις πληροφορίες που μου έδωσε. Ήταν πολύ θετικές, μου μίλησε για την ομάδα, για την οργάνωση του συλλόγου».

-Σχετικά με την Αρούκα, που είναι ομάδα της πατρίδας του: «Θα αναλύσουμε την ομάδα, έχει δώσει δύο παιχνίδια ήδη στη διοργάνωση στα προκριματικά στα οποία έμεινε αήττητη. Είναι μια ομάδα που έχει προοδεύσει πολύ τα δύο τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να σεβαστούμε τον αντίπαλό μας, ξέρουμε φυσικά ότι το μέγεθος του Ολυμπιακού μας καθιστά φαβορί, αλλά θα είναι το μέγιστο λάθος να θεωρήσουμε ότι θα περάσουμε εύκολα. Αξίζει το σεβασμό μας και ακόμα κι αν θεωρείται μικρή ομάδα, πρέπει να παίξουμε εμείς για να την ξεπεράσουμε».

-Για το πλάνο του και για τις αλλαγές που ενδεχομένως θέλει να κάνει. «Σε μια τέτοια ομάδα το μόνο πλάνο που μπορείς να έχεις είναι να νικάς. Άρα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν το θέμα. Θέλω να μάθω όσο πιο σύντομα γίνεται τους παίκτες, να προσαρμοστούμε άμεσα στην ομάδα και να καταφέρουμε να δώσουμε το δικό μας πνεύμα ώστε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και να βγάλουμε τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια για την Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα και να φτάσουμε στη διακοπή με τα καλύτερα αποτελέσματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ