2016-08-12 14:30:54
Φωτογραφία για Έξω από το κουτάκι η υπογραφή= άκυρο το παραπεμπτικό
Οι πάροχοι φοβούνται ότι από το Σεπτέμβριο, οι απορρίψεις των παραπεμπτικών ‘’θα χτυπήσουν κόκκινο’’, προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει τη μνημονιακή της δέσμευση για μείωση του clawback και του rebate

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα

 IATRONET.GR

Mε θέατρο του παραλόγου παρομοιάζουν οι πάροχοι υγείας αυτό που ζουν με τα παραπεμπτικά και τις προϋποθέσεις που αυτά πρέπει να πληρούν, τονίζοντας ότι «κόβονται» από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ είτε για λόγους άνευ σημασίας είτε για λόγους που μπορούν με την κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ των μερών να καλυφθούν σε σύντομο χροuνικό διάστημα. Και έτσι να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της διαδικασίας των ενστάσεων.

Mε θέατρο του παραλόγου παρομοιάζουν οι πάροχοι υγείας αυτό που ζουν με τα παραπεμπτικά και τις προϋποθέσεις που αυτά πρέπει να πληρούν, τονίζοντας ότι «κόβονται» από την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ είτε για λόγους άνευ σημασίας είτε για λόγους που μπορούν με την κατάλληλη επικοινωνία μεταξύ των μερών να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και έτσι να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της διαδικασίας των ενστάσεων.


Συνομιλώντας με δύο παρόχους που έχουν κάνει ενστάσεις για υποβολές που τους ακυρώθηκαν, αυτοί μας αποκάλυψαν τους λόγους που συνέβη αυτό.

Ο πρώτος –ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ- μας ανέφερε ότι παραπεμπτικό του, αξίας 600 ευρώ ακυρώθηκε, διότι η υπογραφή του ασφαλισμένου είχε βγει λίγο έξω από το κουτάκι στο οποίο έπρεπε κατά τον Οργανισμό να βρίσκεται κανονικά.

Ο δεύτερος –ιδιοκτήτης ιδιωτικής κλινικής- μας τόνισε ότι μέσα στο Μάρτιο το «κούρεμα» που υπέστησαν τα παραπεμπτικά του έφθασαν το 85%. Κατά την ίδια πηγή, η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, του ακύρωσε τρεις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξίας 30.000 ευρώ, 40.000 ευρώ και 25.000 ευρώ… διότι έλειπαν κάποια έγγραφα. Το θέμα, κατά τον ίδιο, είναι ότι η κλινική του, άρα και τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά, ελέγχονται καθημερινά από παράγοντα του ΕΟΠΥΥ. Άρα, από τη στιγμή που το θεσμικό όργανο κούρεψε τα παραπεμπτικά του Μαρτίου, ουσιαστικά αμφισβητεί τα ίδια της τα στελέχη.

Και μπορεί, όπως αναφέρουν οι προαναφερόμενες πηγές, η πλευρά ΕΟΠΥΥ να επικοινωνεί ότι ο αριθμός των ενστάσεων από αρχές του έτους μέχρι και σήμερα βαίνει μειούμενος… όμως από την άλλη δεν λέει σε πόσο χρονικό διάστημα γίνεται η εκκαθάριση των ενστάσεων που δεν είναι λιγότερο από δίμηνο.

Την ίδια στιγμή, υποστηρίζουν ότι οι πληρωμές δεν είναι ομαλές- κάθε άλλο έχουν άτυπη ενημέρωση ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με την ψηφιοποίηση των επισκέψεων του Μαρτίου.

Το σίγουρο είναι ότι στους κόλπους των παρόχων που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ επικρατεί έντονος προβληματισμός για το πώς θα μπορέσει η Πολιτεία να επιτύχει τη μνημονιακή δέσμευση για μείωση των περικοπών φέτος και του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μας είπαν, ψιθυρίζεται ότι αυτό θα επιτευχθεί με δύο τρόπους: με κατακόρυφη αύξηση των απορρίψεων των υποβολών και με περαιτέρω μείωση των τιμών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ