2016-08-12 20:42:12
Φωτογραφία για Μετονομασία στρατοπέδου Νισύρου
Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, στις 11.30 το πρωί, σε μία συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκε η μετονομασία του στρατοπέδου που βρίσκεται στη θέση Σκόπι στη Νίσυρο από «Δεκανέας Νικόλαος Φιλιππόπουλος», όπως ονομάστηκε την 25 Ιανουαρίου 1996 μετά από πρόταση της 80 ΑΔΤΕ και της ΑΣΔΕΝ,  σε «Στρατόπεδο Νισυρίων Εθελοντών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Για την ιστορία, η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/3/2015 με αριθμό 50/2015 απεστάλει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και στο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Μετά από πολλές παρεμβάσεις και συνομιλίες  αρκετών μηνών, την 28η του Απρίλη του 2016 το ΓΕΣ έλαβε την απόφαση της μετονομασίας του στρατοπέδου. 

Το θέμα της αλλαγής του ονόματος του στρατοπέδου ξεκίνησε το 2009 όταν ο κ. Λάζαρος Μαυρουδής με δημοσιεύσεις του έφερε στην επιφάνεια την συμμετοχή του δεκαννέα   Νικόλαου Φιλιππόπουλου σε συμβάν αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου όπου βρήκε τον θάνατο ένας Νισύριος και άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.


Πραγματοποιήθηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου Νισύρου κ. Ναθαναήλ, και στην συνέχεια μίλησαν ο Δήμαρχος Νισυρίων κ. Χριστοφής Κορωναίος και ο Διοικητής του στρατοπέδου Νισύρου κ. Ιωάννης Βαρυπάτης.

Στην ιστορική αυτή τελετή παραβρέθηκαν,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου  κ. Ναθαναήλ,  ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός Ηλίας, ο Έπαρχος του  τομέα  Κώ κ. Χαλκιδιός , ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Σεριεντάνης, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Μελαχροινάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ανδριώτης, ο σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεώργιος Παλαπουγιούκ, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/article/344676/metonomasia-stratopedoy-nisyroy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ