2016-08-13 12:57:10
Φωτογραφία για PwC: Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο
Η τεχνολογίας ήταν η πρωταθλήτρια της χρονιάς που πέρασε στο χώρο των επιχειρήσεων, αφού οι εταιρείες του κλάδου κατάφεραν να ξεπεράσουν τον χρηματοοικονομικό Στην έρευνα της PwC τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν πλέον εταιρείες τεχνολογίας: Apple, Alphabet και Microsoft, ενώ τις ακολουθεί από κοντά η Facebook στην έκτη θέση.

Η λίστα με τις 20 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των 100 Παγκοσμίως Κορυφαίων Εταιρειών σημείωσε σημαντική πτώση για πρώτη φορά από τα μετά κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας μια μείωση της τάξης των 668 δις δολαρίων (4%)

Οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ηγετική τους θέση συμμετέχοντας στη φετινή λίστα με 54 εταιρείες από 53 που ήταν την περασμένη χρονιά. Το ποσοστό της χρηματιστηριακής αξίας που αντιστοιχεί στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 57% σε 62% (μια συνολική αύξηση της τάξης των 314 δις δολαρίων). Τις 10 πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν εταιρείες από τις ΗΠΑ.


Η Ευρώπη έχασε ακόμη 2 εταιρείες πέφτοντας στις 24, με αντίστοιχη μείωση του μεριδίου της στη συνολική χρηματιστηριακή αξία από 21% σε 19% (συνολική μείωση 428 δις δολαρίων)

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί την τρίτη θέση με 7 εταιρείες στη λίστα με τις 100 Παγκοσμίως Κορυφαίες Εταιρείες, λιγότερες όμως σε σχέση με πέρυσι που ήταν 8

Η Apple διατηρεί πλεονεκτική θέση εκκίνησης για 5η συνεχή χρονιά, όμως η διαφορά της με την Alphabet (πρώην Google) έχει αρχίσει να συρρικνώνεται

Ο τεχνολογικός κλάδος έχει ξεπεράσει τον χρηματοοικονομικό κλάδο

Σύμφωνα με τη λίστα της PwC με τις 100 Παγκοσμίως Κορυφαίες Εταιρείες, η χρηματιστηριακή αξία των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου μειώθηκε σημαντικά για πρώτη φορά από τα μετά κρίσης επίπεδα, σημειώνοντας μείωση 4% σε σχέση με τις 31 Μαρτίου 2015. H μείωση αυτή προέρχεται κυρίως από τις κινεζικές εταιρείες, οι οποίες επηρεάστηκαν σημαντικά από τις συνθήκες που επικράτησαν στην κινεζική αγορά τη χρονιά που πέρασε, και την Ευρώπη, που αντιμετώπισε δυσκολίες με την οικονομική ανάπτυξη αυτή τη χρονιά.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ