2016-08-13 17:09:42
Φωτογραφία για Μαχαίρι σε φοροαπαλλαγές και επιδόματα ζητά η Παγκόσμια Τράπεζα
Περικοπές σε όλο το φάσμα των φοροαπαλλαγών, με κυρίαρχες αυτές που ισχύουν για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης... και μαχαίρι σε παροχές ανταποδοτικού τύπου για τις οποίες έχουν αταβληθεί εισφορές, περιλαμβάνει η λίστα που έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Παγκόσμια Τράπεζα που μέσω του δεύτερου μνημονίου έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του προνοιακού συστήματος στη χώρα μας, περιλαμβάνει στα υπό αναδιάρθρωση επιδόματα μεταξύ άλλων, πάνω από 100 παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή και ανέργους εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως η επιδότηση κατασκηνώσεων για ανέργους, ενώ κάποιες έχουν ήδη κοπεί, όπως το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα για τους ανέργους.

Στη λίστα με τις υποδείξεις υπάρχουν ακόμα και οι εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100 – 120 εκατομμυρίων ευρώ.


Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών μετράνε τις πιθανές αποδόσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου, εξετάζοντας παράλληλα ποιοι από τους δικαιούχους των συγκεκριμένων φοροαπαλλαγών έχουν υψηλά εισοδήματα που δικαιολογούν πιθανή χρήση ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών εκτός εθνικού συστήματος υγείας και ποιοι κάνουν εκτεταμένη χρήση λόγω χρόνιων ή σοβαρών ασθενειών.

Στο στόχαστρο της Παγκόσμιας Τράπεζας σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι βάσει των κριτηρίων που εφαρμόζονται ενδέχεται οι δικαιούχοι να μην είναι πάντα αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ενός τέτοιου μέτρου.

Πληροφορίες τέλος αναφέρουν ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν επιμένει σε περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, καθώς διαπιστώνει ότι η συνολική δαπάνη υπολείπεται των πραγματικών αναγκών ενός σύγχρονου συστήματος στήριξης των παιδιών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ