2016-08-14 08:17:10
Φωτογραφία για 5 πρωινές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγεις
Μετά από κάποια χρόνια, το πρωινό ξύπνημα συνεπάγεται και μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία, διαφορετική για τον καθένα.

Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν μάθαινες ότι μερικές από τις καθιερωμένες πρωινές σου συνήθειες είναι στην πραγματικότητα "κακές" και καλό θα ήταν να τις αλλάξεις;

Πάρε μία γεύση για να ξέρεις σε τι πρέπει να δίνεις περισσότερη προσοχή και σε τι όχι.

1) Μην χτυπάς με δύναμη το κουμπί στο ξυπνητήρι - Άλλο σου φταίει

Αν κοιμάσαι περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ και μάλιστα αρκετές ώρες, τότε το σώμα σου θα είναι και έτοιμο να ξυπνήσει την ώρα που πρέπει. Αν δεν συμβαίνει αυτό μόλις ακούς το ξυπνητήρι, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείς για το αν κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά.

2) Παραγεμίζεις την ατζέντα σου με υποχρεώσεις

Είναι καλό να ξυπνάς με όρεξη και να νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα, όμως η υπερβολή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Χώρισε την ατζέντα σου σε "Πρέπει να" και "Θα ήθελα να"και προσπάθησε να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο.


3) Ετοιμάζεις το μεσημεριανό της δουλειάς μετά το πρωινό σου

Είναι πολύ πιο πρακτικό να το ετοιμάζεις από το προηγούμενο βράδυ. Και έχεις περισσότερο χρόνο να ετοιμάσεις κάτι πιο ποιοτικό και δεν κινδυνεύεις να το παρακάμψεις επειδή δεν προλαβαίνεις ΚΑΙ αυτό, όπως συχνά συμβαίνει το πρωί.

4) Ελέγχεις το κινητό μόλις ανοίξεις τα μάτια σου

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 63% σχεδόν 7.500 ανθρώπων που συμμετείχαν στο project τσεκάρουν το κινητό τους το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσουν. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 74% στις ηλικίες 18-24 ετών. Η συνήθεια αυτή είναι απολύτως αντιπαραγωγική, καθώς σου "τρώει" χρόνο και μπορεί να σου προκαλέσει υπέρμετρο στρες, μόλις αντικρύσεις το πρώτο email της δουλειάς σου, πριν καν ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου.

5) Ξεχνάς τις διατάσεις σου

Ακόμα κι αν δεν είσαι ο τύπος που κάνεις πρωινή γυμναστική (και γενικά γυμναστική), το πρωί είναι απαραίτητο να κάνεις μερικές διατάσεις, καθώς βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και προτετοιμάζουν το σώμα σου για τη μέρα που πρόκειται να ακολουθήσει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ