2016-08-14 06:40:08
Φωτογραφία για Βραδιά ραντεβού: Πόσο απαραίτητη είναι για το γάμο μας;
Εκτός από γονείς είμαστε και ερωτευμένοι!

Χαμένοι ανάμεσα σε πάνες, μπουγάδα, σιδέρωμα, αποστείρωση, και εξαντλημένοι απ’ το καθημερινό ξενύχτι, κατά πάσα πιθανότητα θα γελάσετε στο άκουσμα της φράσης «βραδιά ραντεβού». Ωστόσο είναι μια πραγματική ανάγκη για ένα ζευγάρι να μην αφήσει τη σχέση του να φθαρεί από την τεράστια αλλαγή που φέρνει στη ζωή του ο ερχομός ενός μωρού.

Φυσικά, οι προτεραιότητες σας σε σχέση με τα ραντεβού θα έχουν αλλάξει. Αντί να ανησυχείτε για το μακιγιάζ σας, για το τι θα φορέσετε, και για το αν θα κάνετε καλή εντύπωση, θα ανησυχείτε για το αν το μωρό κλαίει, αν πεινάει, αν κοιμάται, αν αναπνέει! Εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μερικά απλά tips ώστε να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι και να απολαύσετε το ραντεβού σας, έστω και για δυο ώρες.

Βρείτε κάποιον έμπιστο για να κρατήσει το μωρό

Την πρώτη φορά που θα αφήσετε το μωρό στο σπίτι για να βγείτε, καλό θα είναι να το κρατήσει η μαμά σας, η πεθερά σας, η αδελφή σας, κάποιος, τέλος πάντων, που τον εμπιστεύεστε απόλυτα
. Προετοιμάστε την «μπέιμπι σίτερ» πλήρως, δείξτε της τα κατατόπια, και μην ανησυχείτε αν γίνεστε κουραστικοί, σίγουρα καταλαβαίνει την αγωνία σας. Αν σκοπεύετε να πάρετε τηλέφωνο για να δείτε αν όλα πάνε καλά, κανονίστε μια συγκεκριμμένη ώρα, ώστε να μην πανικοβληθείτε αν δεν το σηκώσει επειδή εκείνη τη στιγμή αλλάζει το μωρό.

Κανονίστε το τάισμα του μωρού

Βάλτε το ραντεβού σας ανάμεσα σε δύο θηλασμούς, αφήστε μπουκάλια και γάλα σε εμφανή θέση και έτοιμα για χρήση ή φροντίστε να έχετε αρκετό μητρικό γάλα στο ψυγείο με ξεκάθαρες οδηγίες για το ζέσταμα και τις ποσότητες. Έτσι, ο άνθρωπος που είναι στο σπίτι με το μωρό θα μπορέσει να το ταΐσει με ηρεμία όταν χρειαστεί.

Ξεχάστε τις τύψεις

Όχι, δεν είστε κακοί γονείς επειδή θέλετε να περάσετε ένα δίωρο μακριά απ’ το μωρό! Είναι βέβαια πολύ συνηθισμένες στους νέους γονείς αυτές οι σκέψεις, αλλά είναι απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο να χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Ο χρόνος που θα περάσετε μακριά απ’ το παιδί θα φορτίσει τις μπαταρίες σας και θα σας δώσει δυνάμεις για να το φροντίσετε με ανανεωμένη διάθεση.

Τι μπορείς να κάνεις σε 30′ με και χωρίς τα παιδιά!

Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Αφήστε την όπερα και το γκουρμέ δείπνο για μια άλλη φορά. Το ίδιο και το καταπληκτικό καινούργιο κλαμπ στην παραλιακή που χρειάζεται μιάμιση ώρα για να πάτε και μιάμιση για να γυρίσετε. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά και καθίστε για καφέ και γλυκό, πηγαίνετε σινεμά να δείτε την ταινία που περιμένατε μήνες να βγει ή πηγαίνετε σε ένα κοντινό εστιατόριο που ξέρετε ότι σας αρέσει. Σκοπός είναι περάσετε ένα χαλαρό βράδυ οι δυο σας για να θυμηθείτε ότι είστε ενήλικες και ότι απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου.

Αφήστε τους καυγάδες για άλλη ώρα

Μη σπαταλήσετε την ώρα του ραντεβού μαλώνοντας για το ποιος ξύπνησε περισσότερες φορές χτες τη νύχτα ή για το ποιου η μαμά κάνει τις πιο εκνευριστικές παρατηρήσεις. Αν είναι να μιλάτε μόνο για το μωρό (ας μην κοροϊδευόμαστε, αυτό θα κάνετε), μιλήστε για το πόσο μικρά είναι τα πατουσάκια του, για το ποσο έξυπνο είναι, πράγμα που είναι ολοφάνερο από το πώς σας κοιτάζει, για το πόσο όμορφο είναι μιας και πήρε απ’ τη δική σας οικογένεια, και για άλλα τέτοια υπερβολικά ζαχαρωμένα, που θα σας φέρουν πιο κοντά. Αφήστε τις σοβαρές συζητήσεις για όταν θα είστε προετοιμασμένοι να συζητήσετε με ηρεμία και να λύσετε τα προβλήματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ