2016-08-14 08:52:08
Φωτογραφία για O Nelson Piquet Jr οδηγεί την Brabham F1 του πατέρα του στις Άλπεις [video]
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της BMW, η βαυαρική φίρμα οργάνωσε κάτι ξεχωριστό για τα 31α γενέθλια του Nelson Piquet Jr.

Το δώρο του περσινού πρωταθλητή Formula E και παλιού οδηγού Formula 1 ήταν η οδήγηση ορισμένων από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της BMW στον ορεινό δρόμο Timmelsjoch των ιταλικών Άλπεων, κλειστό φυσικά στην κυκλοφορία.

Ο Piquet δοκίμασε την BMW M1 (φωτ. επάνω) που οδηγούσε ο πατέρας του στους αγώνες Procar, όμως το πιο ξεχωριστό από τα 7 αυτοκίνητα που οδήγησε ήταν σίγουρα η Brabham BT52-BMW τούρμπο με την οποία ο πατέρας του είχε πάρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 το 1983.

Το ανεκτίμητης αξίας μουσειακό κομμάτι βέβαια δεν οδηγήθηκε στο όριο, όμως το θέαμα –και ο ήχος– ενός μονοθεσίου F1, και μάλιστα από την περίφημη δεκαετία του 1980, μέσα στα βουνά ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο.

Στην εποχή του, ο 4κύλινδρος κινητήρας BMW τούρμπο της BT52 απέδιδε 640 ίππους στον αγώνα και έως 800 ίππους στις κατατακτήριες δοκιμές – νούμερα εντυπωσιακά για τα μόλις 1.500 κυβικά του.

Τα άλογα όμως έρχονταν πολύ απότομα, κάνοντας την οδήγηση δύσκολη και τους πιλότους της εποχής πραγματικούς ήρωες.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ