2016-08-16 12:51:45
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά συγκροτημένη πολιτική για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προς την κατεύθυνση αυτή. «Αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση», είπε, προσθέτοντας ότι: «Αυτό δεν είναι χρέος μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε επίσης μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας ότι μόνο μέσα από την ομοψυχία μπορεί ο ο τόπος να προχωρήσει μπροστά και να διεκδικήσει την ιστορική δικαίωση σε ό,τι αφορά τις οφειλές.


Σημειώνεται ότι παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Άρτας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, την 16η Αυγούστου του 1943.

Ο κ. Τσίπρας αφίχθη πριν από λίγο στο Κομμένο. Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ενώ τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ