2016-08-17 19:22:06
Φωτογραφία για Οι απαράβατοι κανόνες του ταξιδιού με αυτοκίνητο
Γιατί σε ένα road trip δεν χρειάζεσαι μόνο βενζίνη. Χρειάζεσαι κυρίως το μυαλό και την ψυχή για να το απολαύσεις πραγματικά Αν θέλεις να γνωρίσεις πραγματικά έναν τόπο, φύγε από την Εθνική και ακολούθησε τις επαρχιακές και τις τοπικές οδούς.

Ο καφές που σερβίρεται σε οποιοδήποτε καφέ πάνω στην Εθνική έχει πάντα περισσότερη καφεΐνη από αυτόν που πίνεις στην καφετέρια του γραφείου σου.

Ο χρόνος που απαιτείται από τη στιγμή που ξεκινάει η άδειά σου για να βγεις από το «mode γραφείου» και να μπεις σε «mode διακοπών» είναι ακριβώς 48 ώρες.

Το μόνο στερεότυπο που έχει κάποια βάση είναι ότι στη Θεσσαλονίκη το φαγητό είναι καλύτερο.

Μην ξεχνάς: Όταν ταξιδεύεις, είσαι ο πρεσβευτής του τόπου από τον οποίο κατάγεσαι. Με αυτό το δεδομένο, ξεκινώντας το ταξίδι σου φρόντισε να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά τα αρνητικά στερεότυπα για τα οποία «φημίζεται» ο τόπος καταγωγής σου.


Εννοείται ότι επιτρέπεται να κάνεις κάποια πλάκα στο συνοδηγό σου που αποκοιμήθηκε. Αλλά μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να χαλαρώσουν τα νεύρα μετά από μια κουραστική μέρα στο δρόμο: δύο σφηνάκια από το αγαπημένο σου ποτό. Ιδανικά, δύο κερασμένα σφηνάκια από το αγαπημένο σου ποτό.

Μετά από μια δύσκολη μέρα πίσω από το τιμόνι, αντί να τα πιεις στο μπαρ του ξενοδοχείου, προτίμησε να ξεσκάσεις σε ένα μπαράκι ή μια ταβέρνα όπου συχνάζουν οι ντόπιοι. Όταν βρεθείς εκεί, μίλα με τους θαμώνες και ειδικότερα μ’ αυτούς που είναι μιας κάποιας ηλικίας. Οι ιστορίες που θα σου αφηγηθούν ενδέχεται να σε συντροφεύσουν για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Ένα μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να τη βγάλεις αποκλειστικά με σνακς, τυρόπιτες, μπέργκερ και σουβλάκια. Εκτός κι αν το στομάχι σου είναι καμωμένο από ατσάλι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ