2016-08-18 09:16:00
Φωτογραφία για Άμαχοι οι νεκροί από την έκρηξη στην Τουρκία - Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σήμερα στο Βαν, στην ανατολική Τουρκία, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που αποδίδεται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το PKK, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, κεντρική συνοικία της πόλης Βαν, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν Μεχμέτ Παρλάκ, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Απέδωσε την επίθεση στην «περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση», διατύπωση με την οποία οι αρχές αναφέρονται στο PKK, την παράνομη αυτονομιστική κουρδική οργάνωση.

Οι τρεις νεκροί είναι όλοι άμαχοι και δύο από τους 40 τραυματίες είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο Παρλάκ.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που ήταν τραυματισμένο και θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Ανατολή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο γενικό επιτελείο της αστυνομίας στο Βαν για να ανακριθεί, συμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο.

Το Βαν, μια πόλη με μικτό κουρδικό και τουρκικό πληθυσμό και πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν είχε πληγεί μέχρι τώρα από τις μαζικές επιθέσεις που υφίσταται η γειτονική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ