2016-08-18 19:57:06
Φωτογραφία για Για πάντα Φρίντα. Η Βενεζουέλα τιμά την σπουδαία Φρίντα Κάλο
Εφυγε στα 47 έχοντας ζήσει μια ζωή γεμάτη πόνο, ένταση και μελαγχολία. Μια ζωή που γέννησε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αι. Η Βενεζουέλα τιμά τη Φ.Κάλο Πενήντα γυναίκες καλλιτέχνιδες της Βενεζουέλας ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις δυνάμεις τιμώντας τη Φρίντα Κάλο.

Τη Μεξικανή ζωγράφο, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της εικαστικής τέχνης του 20ου αιώνα, που έζησε μια ζωή γεμάτη θυελλώδεις σχέσεις κι έρωτες - μεταξύ των οποίων τον Λέων Τρότσκι και τη χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ - και που πέθανε το 1954 σε ηλικία μόλις 47 χρόνων γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Η πιο θυελλώδης σχέση της, πάντως, δεν ήταν άλλη από αυτή με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

Η έκθεση έχει τίτλο «Για πάντα Φρίντα», φιλοξενείται στην γκαλερί τέχνης «Φλόριντα» στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, στο Καράκας με αφορμή την συμπλήρωση 109 χρόνων από την γέννηση της Κάλο.


Η φήμη της Κάλο έχει αυξηθεί στην Βενεζουέλα, ιδίως την τελευταία δεκαετία και είναι κυρίως διάσημη για τα αυτό-πορτρέτα της, την απεικόνιση των εμπειριών της και τις απεικονίσεις γυναικείων μορφών. «Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και ερασιτέχνες, όλοι εκπρόσωποι της χώρας μας και όλοι γυναίκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για το όραμά τους για την Φρίντα, με ελεύθερο τρόπο», δήλωσε η Μίρλα Σότο, επιμελήτρια της έκθεσης, στο Ρόιτερς.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ