2016-08-18 23:45:32
Φωτογραφία για Άλμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό
Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπρόντμπι με 3-0, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και αρκετή ένταση. Η Μπρόντμπι πίεζε ψηλά και, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, όταν η απρόσεκτη κεφαλιά του Μέστο κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δανέζικη ομάδα κέρδισε 3 κόρνερ μέσα στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού, χωρίς να καταφέρει, όμως, να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά.

Οι «πράσινοι» επιχειρούσαν, από την πλευρά τους, να γίνουν απειλητικοί μόνο μέσα από μακρινές πάσες, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία θα «έρθει» μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 19′. Ο Μπεργκ κινήθηκε έξυπνα στο ύψος του πέναλτι, ο Λεντέσμα τον βρήκε, αλλά από αρκετά ευνοϊκή θέση θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Η Μπρόντμπι ναι μεν συνέχισε να πιέζει ψηλά και να αναγκάζει σε λάθη τον Παναθηναϊκό, αλλά το «τριφύλλι» ήταν αυτο που είχε και την επόμενη ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ
. Ο Ιμπάρμπο βρήκε με κάθετη πάσα τον Ζέκα και ο Πορτογάλος έκανε αδύναμο σουτ, χωρίς να καταφέρει να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 33ο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε ολόκληρο το παιχνίδι, καθώς ο Μέστο βγήκε με όμορφο τρόπο στην πλάτη των Δανών και ο Κρόνε τον ανέτρεψε, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα αριθμητικά δεδομένα είχαν πια διαφοροποιηθεί και αυτό ήταν φανερό από την εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον ο Παναθηναϊκός πίεζε, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά η Μπρόντμπι ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ, όταν ο Πούκι επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Στιλ να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν με το σκορ στο 0-0 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά στο 47′ «μίλησε» ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Γουακάσο θα βρει με εντυπωσιακή πάσα τον Σουηδό επιθετικό, που θα πετύχει το 1-0 με «κρέμασμα». Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο 2ο ημίχρονο, με τον Ιμπάρμπο να κερδίζει τόσο το πέναλτι, όσο και την αποβολή του αντίπαλου γκολκίπερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάν Λεντέσμα που ευστόχησε και «σημείωσε» το 2-0 υπέρ των «πρασίνων». Το «τριφύλλι» είχε, πλέον, συντριπτικό αριθμητικό πλεονέκτημα και ήταν απαραίτητο να πετύχει και άλλα τέρματα, εξασφαλίζοντας από σήμερα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ακολούθησαν η άστοχη κεφαλιά του Ιμπάρμπο στο 57′ και η συνεργασία ανάμεσα στον Λέτο και τον Μπεργκ στο 59′, με τον Σουηδό να μην καταφέρνει να σκοράρει. Οι «πράσινοι» είχαν πια «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή της Μπρόντμπι, με τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο και Λέτο να αστοχούν κατά σειρά. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά αλλά τόσο ορισμένες κακές επιλογές, όσο και το γεγονός ότι η Μπρόντμπι αμυνόταν μαζικά, δεν του επέτρεπε να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 82′ ο Λεντέσμα θα βρει όμορφα τον Μπεργκ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού θα κάνει 2 τα προσωπικά του τέρματα, «γράφοντας» παράλληλα το 3-0. Ο επιθετικός καταιγισμός συνεχιζόταν, αλλά ο Λέτο στο 84′ και ο Μολέδο στο 86′ θα αστοχήσουν από πλεονεκτική θέση. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 3-0 της αντιπάλου τους, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ