2016-08-19 06:13:09
Φωτογραφία για Η εξέγερση των οκτώ - Ο αριθμός που συμβολίζει μια επανάσταση
Η κυρία στην φωτογραφία ετοιμάζει και τοποθετεί στο έδαφος αμέτρητα 8 αρια...

Ο αριθμός έχει μια ειδική συμβολική σημασία στην Μιανμάρ , όπου σήμερα εορτάζεται η 28 η επέτειος από την εξέγερση των 8888 στην Ρανκούν. Ήταν η 8 η Αυγούστου το 1988 , ημέρα που έμεινε στην ιστορία καθώς σηματοδότησε την έναρξη των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους φοιτητές.

Η εξέγερση από την Ρανκούν γρήγορα απλώθηκε σε όλη την χώρα κατά του Κόμματος Σοσιαλιστικού Προγράμματος που κυβερνούσε από το 1962. Με επικεφαλής τον στρατηγό Νε Γουίν ήταν το μοναδικό κόμμα στην Μπούρμα όπως ονομαζόταν τότε το κράτος.

Φοιτητές, μοναχοί, παιδιά, ιατροί, νοικοκυρές μετείχαν στην αυθόρμητη διαμαρτυρία και διοργανώθηκαν μεγάλες απεργίες. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν επικράτησε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η παρέμβαση το στρατού ήταν αιματηρή με χιλιάδες νεκρούς η τραυματίες. Τώρα οι κάτοικοι της Μιανμάρ αποθέτουν λουλούδια στην διάρκεια τελετών σε μνήμη των θυμάτων.

Στις εκδηλώσεις μετέχουν και τότε φοιτητές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα. Όπως ο Μιν Κό Ναίγκ ηγετική μορφή της Γενιάς 88 των φοιτητών. Σημερα προετοιμάζει ένα μεγάλο "οκτώ" στον  χώρο εορτασμού για την εξέγερση 8888.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ