2016-08-19 19:05:07
Φωτογραφία για Μικρά κόλπα για να μην γίνεσαι μούσκεμα στον ιδρώτα
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος το καλοκαίρι -εκτός από τη ζέστη αυτή καθαυτή- είναι ο ιδρώτας. Ακόμη και αν διανύσεις με τα πόδια μία απόσταση 5 λεπτών, αρκεί για να γίνεις μουσκίδι.

Οι παρακάτω συμβουλές θα φροντίσουν να δείξεις λίγο πιο δροσερός -και στεγνός- την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Αν ιδρώνεις μέσα από τις κάλτσες

Άλλαζε κάλτσες συχνά. Αν δεν σου βρίσκεται άλλο στεγνό ζευγάρι στέγνωσε τις βρεγμένες κάλτσες σου σκουπίζοντάς τις με μια εφημερίδα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πέρνα την υπόλοιπη μέρα με γυμνά πόδια μέσα στα παπούτσια. Επειδή όμως θα ξαναϊδρώσουν, τοποθέτησε στη βάση –σαν πάτους- κομμάτια απορροφητικό χαρτί για να μην μυρίσουν τα παπούτσια.

Για να μην επαναληφθεί: Απλώνοντας ένα αντιϊδρωτικό (σπρέι, κρέμα ή πούδρα) κάθε πρωί, μπλοκάρεις τους ιδρωτοποιούς αδένες, όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν το βάζεις στη μασχάλη σου.

Αν ιδρώνεις μέσα από το πουκάμισο

Τοποθέτησε τον καρπό σου κάτω από μια κρύα βρύση και άπλωσε ένα παγωμένο κουτάκι αναψυκτικού στο μέτωπο ώστε να πέσει η υψηλή θερμοκρασία από το σώμα σου και να μειωθεί η εφίδρωση.

Για να μην επαναληφθεί: Διάλεξε ένα αντιιδρωτικό που να περιέχει άλατα αλουμινίου ώστε να κλείνει τους πόρους. Ωστόσο, πολύ δραστικότερα φάρμακα θα σου συστήσει ένας δερματολόγος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ