2016-08-23 18:03:19
Φωτογραφία για Με κυρίως μενού τη ΔΕΘ η σύσκεψη στο Μαξίμου - Τι ζήτησε από τους υπουργούς του ο Τσίπρας
Με κυρίως πιάτο το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την προετοιμασία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4:30 η άτυπη σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «άνοδος» του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη θα συνοδευθεί από έναν πλήρη απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και από τους στόχους για το επόμενο διάστημα σε τρεις βασικούς άξονες: Οικονομία, Ανάπτυξη και Κοινωνική Πολιτική.

Για αυτό το λόγο κάθε υπουργός μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδώσει το «ραβασάκι» του με το παραχθέν έργο στο εκάστοτε χαρτοφυλάκιο, καθώς και προτάσεις για το «κοινωνικό καλάθι» της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ. Τα σημειώματα των υπουργών θα παραλάβουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αντώνης Λιάκος, οι οποίοι αποτελούν και άτυπα «αξιολογητές» του υπουργικού συμβουλίου.


Κεντρικό σύνθημα της παρουσίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο θα είναι η «δίκαιη ανάπτυξη», όπως αυτή έχει αποτυπωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από την επομένη του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, καθώς αποφασίστηκε ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων για την αποτελεσματικότερη δράση και επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν αυτών, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκε και το νομοθετικό έργο που θα μπει μπροστά αρχής γενομένης από τις 31 Αυγούστου που ανοίγει εκ νέου η Βουλή, καθώς υπάρχουν πολλά νομοσχέδια που βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία. Πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ θα ακολουθήσουν σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, του χαρτοφυλακίου της Κοινωνικής Πολιτικής (Θενώ Φωτίου) και της βιομηχανίας (Θεοδώρα Τζάκρη).

Όσον αφορά στο μέτωπο της αξιολόγησης, στο Μαξίμου εκτιμάται ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές από μερίδα του Τύπου και την αντιπολίτευση, θα κλείσει εντός χρονοδιαγράμματος και θα είναι πιο εύκολη από την πρώτη.

Τέλος, στο μικροσκόπιο της άτυπης κυβερνητικής σύσκεψης τέθηκαν και οι διεθνείς επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας αρχής γενομένης από το ταξίδι του στο Παρίσι την Πέμπτη για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών όπου θα μετέχει ως παρατηρητής, καθώς και για την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών της Μεσογείου στις 9 Σεπτεμβρίου, με στόχο ένα κοινό νοτιοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στο Βερολίνο για την αλλαγή ρότας προς μία πιο αναπτυξιακή και λιγότερο υφεσιακή ευρωπαϊκή πολιτική.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ