2016-08-23 18:29:07
Φωτογραφία για Φθηνότερα ακίνητα το 2017 στο Λονδίνο λόγω Brexit
Οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο θα πέσουν το 2017, για πρώτη φορά από το 2009, εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία της Βρετανίας, Countrywide Plc.

Σύμφωνα με την ανάλυση της επικεφαλής οικονομολόγου της εταιρείας η αγορά ακινήτων του Λονδίνου ήδη επηρεάζεται αρνητικά από τις μειωμένες προσδοκίες για τις αποδόσεις των κεφαλαίων, ενώ η αγορά των ακινήτων πολυτελείας έχει υποστεί πλήγμα από τους αυξημένους φόρους επί των πωλήσεων και την υπερπροσφορά.

Ωστόσο, η ύφεση στην αγορά ακινήτων δεν θα κρατήσει για πολύ. Σύμφωνα με την Countrywide οι τιμές στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 2% το 2018, καθώς η οικονομία θα βελτιώνεται και θα ξεκαθαρίζουν οι λεπτομέρειες για το πώς η Βρετανία θα αποδεσμευθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι μέσες τιμές των σπιτιών σε όλη τη Βρετανία, εξάλλου, αναμένεται να πέσουν 1% το 2017, πριν επιστρέψουν σε αυξητική πορεία το 2018, σύμφωνα με την έκθεση της μεσιτικής εταιρείας. Ειδικά, μάλιστα στις ακριβές περιοχές του κέντρου, θα αυξηθούν κατά 4% το 2018.

Στις αρχές του 2018, οι τιμές θα βρίσκονται σε επίπεδα 15% χαμηλότερα σε σχέση με την κορύφωσή τους το 2014.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ