2016-08-24 16:39:50
Φωτογραφία για 29 νεκροί στις τουρκικές επιδρομές στη Συρία
Τουλάχιστον 29 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία κατά τη διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις τοπικών κουρδικών αρχών.

Οι πολίτες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς την πρόσφατα απελευθερωθείσα πόλη Μανμπίτζ, σύμφωνα με μηνύματα που δημοσιεύτηκαν σε λογαριασμούς της κουρδικής αυτοδιοίκησης σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια εκστρατεία που έχει στόχο την εκδίωξη των μαχητών από την Τζαραμπλούς, πλήττοντας 81 στόχους σε 294 εξόδους που πραγματοποίησαν προς την πόλη.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι η αποστολή αυτή που ονομάζεται «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους απ' αυτή τη συριακή μεθοριακή πόλη, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές και η Δαμασκός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι συνιστά εισβολή στο έδαφός τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ