2016-08-27 15:34:11
Φωτογραφία για Τι ετοιμάζουν οι κατασκευαστές τηλεοράσεων στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς του 2020;
 Οι Ολυμπιακοί αγώνες μόλις τελειώσαν, αλλά στην Ιαπωνία φαίνεται ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους επόμενους το 2020 Είδαμε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, να εμφανίζεται σαν τον Super Mario στην σκηνή, μάθαμε για τα ανακυκλώσιμα μετάλλια των ολυμπιακών, και σήμερα ανακαλύψαμε τι ετοιμάζουν οι εταιρίες τεχνολογίας στην Ιαπωνία: 8K

Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων Panasonic και Sony θα συνεργαστούν με τους αναμεταδότες NHK στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα τους επιτρέπει να μεταδίδουν 8Κ περιεχόμενο. Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι τέσσερις φορές που καθαρή από την 4Κ και 16 φορές πιο καθαρή από την 1080p.

Μερικές δοκιμαστικές μεταδώσεις 8Κ περιεχομένου πραγματοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς του Ριο, με την NHK να μεταδίδει μερικά μικρά βίντεο από τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου την συναυλία της “δικιάς τους” Kyary Pamyu Pamyu. Βέβαια οι εμπορικά διαθέσιμες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν 8Κ είναι ελάχιστες, έτσι η NHK έπρεπε να διοργανώσει δημόσιες προβολές προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες να πάρουν μία μικρή ιδέα του 8Κ περιεχομένου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο.


Η Ιαπωνική NHK ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος, καθώς ήταν από της πρώτες εταιρίες που μετέδωσε για πρώτη φορά HD βίντεο πίσω στα 80’s. Δηλαδή δέκα χρόνια πριν γίνει ευρέως καθιερωμένη ανάλυση στην Ευρώπη, και τριάντα χρόνια πριν την Ελλάδα.

Η αναφορά της Nikkei επίσης αναφέρει ότι η Sony έχει σκοπό να διαθέσει τις πρώτες “οικονομικές” 8Κ τηλεοράσεις στο κοινό κατά την διάρκεια των ολυμπιακών του 2020, ενώ η Panasonic δεν έχει δηλώσει ανάλογο χρονοδιάγραμμα. Οι δύο αναφερόμενες εταιρίες φαίνονται να συνεργάζονται με μεγάλη διάθεση για την ανάπτυξη της μετάδοση 8Κ περιεχομένου, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους.

Εντωμεταξύ η NHK φαίνεται να θέλει να ξεκινήσει τις πρώτες 8Κ μεταδώσεις στα σπίτια από το 2018. Ακόμη και αν η Ιαπωνία καταφέρει τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα είναι λίγο απίθανο να μπορέσει να ακολουθήσει ο υπόλοιπος πλανήτης, χωρίς φυσικά καν να αναφέρομαι στην χώρα μας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ