2016-08-27 20:47:07
Φωτογραφία για Τέλος οι προκαταλήψεις: το Android είναι πιο σταθερό από το iOS
Το iOS θεωρείται κατά γενική ομολογία πιο σταθερό και ασφαλές λειτουργικό σύστημα από Android. Όμως πλέον δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτoιo!

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι ρυθμός “κολλημάτων” και αποτυχιών στην πλατφόρμα της Apple φαίνεται να έχει αυξηθεί δραματικά. Τα δεδομένα αναφέρονται στην διάρκεια του 2016, και δείχνουν ότι πλέον το iOS είναι πιο ασταθές από το Android.

Κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, οι iOS συσκευές απέτυχαν στα τεστ της Blancco Technology Group (BTG) κατά 25%. Κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου τα νούμερα εκτοξεύθηκαν στο 58%. Εφαρμογές που κρασάρουν, ασταθές WiFi και άλλα προβληματάκια οδήγησαν στο παραπάνω νούμερο.

Τα τεστ της BTG που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο αναφέρουν ότι το iPhone 6 είναι το πιο ασταθές smartphone της Apple με ποσοστό αποτυχίας που άγγιξε το 30%, ακολουθούμενο από το iPhone 6s με ποσοστό 23%. Περιέργως, το iPhone 6s Plus, με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6s, σημείωσε καλύτερη απόδοση με το ποσοστό αποτυχίας να βρίσκεται στο “λογικό” 14%.


Εντωμεταξύ στο απέναντι “στρατόπεδο” του Android τα πράγματα φαίνεται να εξελίχθηκαν πιο ομαλά κατά το 2016. Το ποσοστό στις αρχές του έτους ήταν 44%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους έπεσε στο 35%, καθιστώντας την πλατφόρμα της Google πιο σταθερή από της Apple. Το γεγονός από συμβαίνει για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα δεδομένα της BTG.

“Από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007, το iOS της Apple ήταν το πιο σταθερό και ασφαλές λειτουργικό σύστημα” αναφέρει ο Richard Stiennon της BTG. Συνεχίζει λέγοντας ότι “τα δεδομένα μας μεταξύ της απόδοσης των δύο λειτουργικών συνεχώς αλλάζουν, αλλά για πρώτη φορά το Android έχει καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μας”

Τα αδύνατα σημεία του λειτουργικού συστήματος της Apple φαίνεται ότι είναι οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, με χειρότερες αυτές του Facebook, Instagram και Snapchat. Από την άλλη, η κάμερα και η φόρτιση της μπαταρίας είναι οι “ένοχοι” του Android.

Το συμπέρασμα είναι ότι το iOS σαν λειτουργικό μπορεί να είναι πολύ σταθερό, αλλά δεν “συνεργάζεται” καλά με βαριές εφαρμογές τρίτων. Το Android σαν open source, δίνει καλύτερα εφόδια στις εφαρμογές των developers, αλλά με κάθε τίμημα (βλ. μπαταρία και ασφάλεια).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ