2016-08-28 13:39:09
Φωτογραφία για Φτιάξτε τις δικές σας βελόνες πλεξίματος
Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τα οφέλη που μας προσφέρει το πλέξιμο και για το πόσο ευχάριστο χόμπι είναι. Εάν, λοιπόν, αποφασίσατε να ξεκινήσετε το εν λόγω χόμπι, σας παροτρύνω, αντί να αγοράσετε βελόνες πλεξίματος από κάποιο μαγαζί με είδη ραπτικής, να φτιάξετε μόνες σας τις δικές σας βελόνες.

Πώς θα μπορέσετε να φτιάξετε τις δικές σας βελόνες πλεξίματος;

Βρείτε 2 -περίπου ίσια- ξύλα 30-35 εκατοστά μήκος το καθένα. Καλό θα είναι τα κομμάτια που θα διαλέξετε να έχουν περίπου ίδια διάμετρο και το ξύλο να μην έχει αρχίσει να σαπίζει αλλά να είναι γερό και στεγνό. Εάν κατάγεστε από κάποιο χωριό μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα ξύλο από αγριελιά ή ακόμα και από λυγαριά, αν και το συγκεκριμένο ξύλο είναι αρκετά εύκαμπτο και ίσως σας δυσκολέψει στο πλέξιμο.

Με ένα καλό μαχαίρι, κοπίδι ή σουγιά, ξεκινήστε να εξομαλύνετε τα ξύλα σας. Να είστε πολύ προσεχτικοί και το κοπίδι να κοιτάει πάντα μακριά από εσάς, ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.


Με πολύ υπομονή και προσοχή, κάποια στιγμή, το ξύλο σας δεν θα έχει ανωμαλίες και θα μπορείτε τότε να σχηματίσετε τη μύτη του, πάλι με το κοπίδι. Συνεχίζετε να λεπταίνετε τη βελόνα σας όσο προτιμάτε ή ακόμα μπορείτε να φτιάξετε αρκετές βελόνες διαφορετικού πάχους η καθεμιά.

Αφού ολοκληρώσετε τη δουλειά με το κοπίδι, περάστε το ξύλο σας με ένα μέτριο γυαλόχαρτο ώστε να στρογγυλέψει όμορφα και να μην έχει άχαρα κοψίματα.

Μπορείτε να ρωτήσετε στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας αν έχει κάποιο ειδικό χρώμα για προστασία. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να αφήσετε τη βελόνα ως έχει, χωρίς κάποιο χρώμα.

Όπως είδατε, η διαδικασία για να φτιάξετε τις δικές σας βελόνες πλεξίματος είναι εύκολη και το κόστος μηδενικό. Η δημιουργία των δικών σας χειροποίητων βελόνων είναι μια ασχολία ευχάριστη που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία σας στα πλεκτά σας έργα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ