2016-08-29 03:36:08
Φωτογραφία για Φώτα κι άλλα φώτα... φωτίζουν την εξοχή!
H αυλή ή το μπαλκόνι πρέπει να διαθέτουν επαρκή φωτισμό ασφαλείας, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε εύκολα μια ξεκάθαρη... εικόνα του χώρου μας ανά πάσα στιγμή. Ο φωτισμός όμως των εξωτερικών χώρων του σπιτιού δεν είναι μόνο ζήτημα ασφαλείας. Είναι καλό να διαθέτουμε στην αυλή ή στο μπαλκόνι μας κι ένα ατμοσφαιρικό φωτισμό για τις ώρες που θέλουμε να απολαύσουμε εμείς το χώρο μας μαζί με την παρέα μας.

Ηλιακoί λαμπτήρες

Έχουν μπει στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες κι έχουν κερδίσει έδαφος στο φωτισμό των εξωτερικών χώρων. Ανέξοδα και αποτελεσματικά χρησιμοποιούν το ηλιακό φως, προκειμένου να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να παρέχουν επαρκές φωτισμό σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και ύψη τοποθετούνται εύκολα, είτε σε ειδικές βάσεις είτε καρφώνονται απευθείας στο χώμα. Το μόνο που χρειάζονται είναι άπλετο ηλιακό φως, κάτι το οποίο η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία. Οι μπαταρίες τους έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ δεν επηρεάζονται από το νερό της βροχής.


Λαμπερή «τενεκεδούπολη»

Μικρά τενεκεδένια κουτιά μπορούν να αποκτήσουν μια νέα ζωή, φωτίζοντας το μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Αρχικά τα καθαρίζουμε από τα τυχόν αυτοκόλλητα που έχουν στην επιφάνειά τους. Στη συνέχεια τα γεμίζουμε νερό και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Μόλις το νερό παγώσει, τα βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα μαρκαδοράκι σχεδιάζουμε στην επιφάνειά τους το σκίτσο που επιθυμούμε. Με ένα καρφί κι ένα σφυρί ανοίγουμε τρύπες στο τενεκεδάκι, ακολουθώντας τις γραμμές που έχουμε σχεδιάσει, με ένα οινόπνευμα καθαρίζουμε τα υπολείμματα που υπάρχουν από το σχέδιό μας και αφήνουμε το τενεκεδάκι μέσα στο νεροχύτη να λιώσει ο πάγος. Εάν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να έχουμε βάψει το τενεκεδάκι στις αποχρώσεις της αρεσκείας μας. Τοποθετώντας μέσα στο τενεκεδάκι ένα ρεσό όχι μόνο θα φωτίσουμε την αυλή μας, αλλά θα έχουμε και ενδιαφέροντα σχεδιάκια φωτός. Επιπλέον, μπορούμε να περάσουμε ένα σύρμα στις άκρες του από το οποίο θα το κρεμάσουμε.

Παλιά γλαστράκια

Παλιά πήλινα γλαστράκια μπορούν να αποκτήσουν μια νέα χρησιμότητα, φωτίζοντας το μπαλκόνι μας αλλά και προστατεύοντάς μας από τα κουνούπια. Γεμίζουμε τα παλιά γλαστράκια με κερί σιτρονέλας, τοποθετούμε το φιτίλι και απολαμβάνουμε τη θαλπωρή ενός ρετρό κεριού μαζί με την προστασία της σιτρονέλας.

Παλιά βάζα

Πολλές φορές ανακαλύπτουμε στα ντουλάπια μας παλιά βάζα από γλυκό ή από μαρμελάδες, τα οποία έχουμε κρατήσει με τη λογική ότι μπορεί να μας φανούν χρήσιμα. Τώρα ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσουμε. Τα καθαρίζουμε από οποιαδήποτε ετικέτα, κολλάμε με ταινία ένα σχέδιο της επιλογής μας στην επιφάνειά του και ψεκάζουμε από πάνω με ένα ανοιχτόχρωμο σπρέι. Στη συνέχεια ξεκολλάμε το σχέδιο, γεμίζουμε το βάζο μέχρι τα μισά με άμμο ή με μικρά κοχύλια και πέτρες από τη θάλασσα και ακουμπάμε πάνω σε αυτά ένα ρεσό ή σφηνώνουμε ένα κλασικό κερί. Εάν θέλουμε να κρεμάσουμε τα φωτιστικά μας, μπορούμε να στερεώσουμε στο χείλος του βάζου ένα χοντρό σύρμα.

Χριστουγεννιάτικα φώτα;

Ναι, το έχουμε ξαναπεί, τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια του δέντρου μπορούν να μας χρησιμεύσουν και σε άλλες περιόδους του χρόνου. Παίρνουμε τα κλασικά φωτάκια και περνάμε είτε πάνω από αυτά είτε γύρω από αυτά ένα τούλι. Κρεμάμε τη δημιουργία μας από κάποιο δοκάρι της αυλής ή από το σίδερο της τέντας μας. Φροντίζουμε να έχουμε ελέγξει καλά τα λαμπάκια για να εντοπίσουμε τυχόν διαρροές.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ