2016-08-29 17:38:09
Φωτογραφία για Το μυστικό της γιαγιάς - Φτιάξε χαλάκια από νάιλον σακούλες [video]
Λίγο ως πολύ έχουμε συνηθίσει να εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Αυτό που δεν έχουμε συνηθίσει, είναι εμείς οι ίδιοι να συμβάλλουμε έμπρακτα κάθε μέρα του χρόνου στην προστασία του.

Η Μαρίκα Μαυράκη - Τσιμπιδάκη από τη Σητεία Λασιθίου Κρήτης,μας συστήνει έναν τρόπο για να αξιοποιήσουμε τις νάιλον σακούλες, μετατρέποντάς τις σε χαλάκι ή ό,τι άλλο βάζει ο νους. Με την εμφάνιση των νάιλον σακούλων στην Κρήτη, σε πολλές περιοχές αναπτύχθηκε αυτή η τεχνική.

Έχει τύχει ξανά να δείτε να πλέκουν με νήμα από νάιλον; Μάλλον όχι, κι όμως είναι εύκολο, θέληση να υπάρχει και οι νάιλον σακούλες είναι άφθονες, όμως αντί να ρυπαίνουν και να σκοτώνουν θαλάσσιες χελώνες, πτηνά και όχι μόνο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε χρήσιμα, καθημερινά αντικείμενα, όπως σε αδιάβροχα χαλάκια μπάνιου.

Όρεξη και διάθεση να υπάρχει και με αυτό τον τρόπο μπορεί να μπει χρώμα σε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού, ακόμα και σε κορνίζα, κομοδίνο, ενώ με λίγη φαντασία, μπορείς να φτιάξεις καπέλο και τσάντα θαλάσσης, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κοσμήματα και είδη διακόσμησης.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ