2016-08-29 19:03:10
Φωτογραφία για Τι πρέπει να ξέρεις για να ψήσεις οποιοδήποτε ψάρι στα κάρβουνα
Το ψήσιμο των ψαριών στο barbecue είναι μια καθαρά αντρική δουλειά. Το «σωστό» ψήσιμο διεκδικείται από χιλιάδες διαφορετικές «σχολές» Πρακτικά, ο αριθμός των μεθόδων προετοιμασίας και ψησίματος του ψαριού είναι ανάλογος με αυτόν των αντρών που ισχυρίζονται ότι «ξέρουν να ψήνουν». Παραφράζοντας τον επιθεωρητή Κάλαχαν, θα λέγαμε ότι οι τρόποι ψησίματος είναι σαν τις απολήξεις του παχέος εντέρου: ο καθένας έχει κι από έναν! Προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, εντοπίσαμε τις κοινές συνισταμένες σε όσες πρακτικές έχουν δοκιμαστεί πάνω από τα κάρβουνα ενός barbecue και σας τις παρουσιάζουμε.

Η προετοιμασία

Το στέγνωμα: Είναι το στάδιο το οποίο πολλοί παραλείπουν. Το ψάρι μετά το καθάρισμά του και προτού πάει για ψήσιμο πρέπει οπωσδήποτε να στεγνώσει καλά με κουζινόχαρτο. Το παραλείπουμε μόνο όταν έχουμε μαρινάρει τα ψάρια ή τα θαλασσινά.

|Το αλάτισμα: Το προσεκτικό αλάτισμα είναι το καθοριστικό μυστικό για ένα νόστιμο ψάρι. Εννοείται και στο εσωτερικό του.


Το λάδωμα: Προστατεύει την πέτσα του ψαριού από το κόλλημα στη σχάρα και δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθιστώντας εμφανείς τις γραμμές ψησίματος.

Η φωτιά

Τα κάρβουνα είναι έτοιμα όταν η επιφάνεια που βλέπεις είναι γκρίζα, ενώ από κάτω εξακολουθούν να είναι αναμμένα και δε βγάζουν φλόγες.Σκέψου το barbecue σαν το φούρνο της κουζίνας: πρέπει να έχει ζώνες υψηλής, μέτριας και χαμηλής θερμοκρασίας. Τοποθέτησε την παλάμη σου πάνω από τη φωτιά. Αν μπορείς να την κρατήσεις εκεί για 2 δευτερόλεπτα, η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-6 μέτρια, 7-8 χαμηλή.

Τα απαραίτητα σύνεργα

​Σχάρες: Πρέπει να είναι διάφορων μεγεθών και σχημάτων, έτσι ώστε στην περίπτωση που περικλείουν το ψάρι να μην το σφίγγουν υπερβολικά, ούτε όμως εκείνο να «παίζει» στο εσωτερικό τους.

Ψεκαστήρι για το σιδέρωμα: Σβήνει τις φωτιές που ανάβει το στάξιμο του λίπους, βοηθάει να ξεκολλήσουν τα ψάρια από τη σχάρα που τα περικλείει χωρίς να αφαιρεθεί ή πέτσα τους.

Πινέλο: Απαραίτητο για το συνεχές άλειμμα των ψαριών με λάδι.

Σπάτουλες: Πρέπει να είναι διάφορων μεγεθών ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών που ψήνουμε.

​Λαβίδα: Απαραίτητη στο ψήσιμο του χταποδιού, των καλαμαριών και της γαρίδας. Είναι το κατάλληλο εργαλείο για το γύρισμα του ψαριού ή για το βγάλσιμό του από τη φωτιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ