2016-08-29 22:04:10
Φωτογραφία για Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων
Έκκληση για την κάλυψη των νοσηλίων για την φροντίδα του θηλυκού σκύλου που βρέθηκε χτυπημένος και πυροβολημένος έξι φορές με αεροβόλο στην περιοχή της Μαλάξας απευθύνει ο Φιλοζωικούς Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», καθώς μέλη του οποίου εντόπισαν χθες το κακοποιημένο ζώο να κείτεται αβοήθητο.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος περιγράφει το χρονικό της διάσωσης και τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε. Συγκεκριμένα τονίζει: «Kάθε μέρα η αγριότητα των κακοποιήσεων κατά των ζώων μας αφήνει άναυδους… Εχθές το απόγευμα λάβαμε ένα τηλεφώνημα από το zarpa.gr ότι μια συμπολίτης μας -που όμως ήθελε να παραμείνει ανώνυμη- εντόπισε ένα τραυματισμένο ζώο στην περιοχή της Μαλάξας κοντά στον Πύργο. Παρόλο που εχθές είχαμε πολλά περιστατικά, δύο εθελοντές μας κατάφεραν και πήγαν στο σημείο.

Μην έχοντας όμως ακριβή στοιχεία της περιοχής και κάποιο τηλέφωνο να επικοινωνήσουν με την καταγγέλλουσα, δε μπορούσαν να εντοπίσουν το ζώο. Τελικά μετά από αρκετό ψάξιμο -και κυριολεκτικά από τύχη- βρήκαν την αιμόφυρτη σκυλίτσα, ξαπλωμένη έξω από μια δεξαμενή νερού, αρκετά μακριά από το σημείο της καταγγελίας.


Την πλησίασαν με προσοχή, ήταν όμως φιλική παρά τους πόνους της, και τη μετέφεραν στην κα Καψανάκη που ήταν η κτηνίατρος εφημερίας. Όπως διαπιστώθηκε η σκυλίτσα είχε χτυπηθεί άσχημα με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί ο ώμος της και να πρηστεί υπερβολικά ενώ έφερε και χτυπήματα στο στήθος και είναι σπασμένο το άλλο ποδαράκι της. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιηθεί ο δράστης….

Η κτηνίατρος καθάρισε τα τραύματα που αιμορραγούσαν και διαπίστωσε ότι είχε δεχτεί 6 σφαίρες-πιθανόν από αεροβόλο- και ο πυροβολισμός ήταν σχεδόν εξ επαφής. Όλο το διάστημα της πολύωρης φροντίδας, η σκυλίτσα δεχόταν αδιαμαρτύρητα τα πάντα.

Αφού της χορηγήθηκαν ισχυρά παυσίπονα, κοιμήθηκε ήσυχα όλη νύχτα. Σήμερα το πρωί, έφαγε με όρεξη, παρόλο που έχει πρηστεί όλο το πρόσωπό της, αφού μια σφαίρα τη βρήκε κάτω από το μάτι που έχει κλείσει εντελώς. Η θεραπεία της θα είναι χρονοβόρα και πολυέξοδη, θα χρειαστεί ορθοπεδικό χειρουργείο αλλά σε λίγο καιρό θα είναι πάλι ένα χαρούμενο σκυλάκι.

Αύριο θα μεταφερθεί για ακτινογραφίες για να δούμε ακριβώς το μέγεθος της βλάβης από τα χτυπήματα. Είναι δε πολύ αδύνατη, και θα πρέπει να τρώει ειδική τροφή μέχρι την ανάρρωσή της. Η κτηνίατρος μας είπε ότι είναι περίπου 3 ετών και βρισκόταν σε οίστρο, ενώ είναι περίπου 25 κιλά.

Έγινε καταγγελία στην αστυνομία και σήμερα οι εθελοντές μαζί με τους αστυνομικούς μετέβησαν στο σημείο, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστων. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει για να καλυφτούν τα έξοδά της μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου με την αιτιολογία “Φανουρία”.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Μονπελιέ θέλει τον Μανιάτη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Μονπελιέ θέλει τον Μανιάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ