2016-08-31 08:04:10
Φωτογραφία για Σύσφιξη της συνεργασίας με τις ιατρικές κοινότητες της ομογένειας
Η σύσφιξη της συνεργασίας με τις ιατρικές κοινότητες της ομογένειας, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου ΙΣΑ, ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β. Αμερικής Σπ. Μεζίτη Τον προγραμματισμό κοινών δράσεων σε θέματα δημόσιας υγείας συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, Καθηγητή Παθολογίας- Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νέας Υόρκης Cornell κ. Σπύρο Μεζίτη.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τον Πρόεδρο κ. Μεζίτη, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την ιατρική κοινότητα της ομογένειας, κατά τις επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου στη Νέα Υόρκη για την υποστήριξη και συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ήδη, η συνεισφορά της ομογένειας και της εκκλησίας της Αμερικής ήταν πολύτιμη, καθώς στήριξαν από την πρώτη στιγμή το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την αποστολή φαρμάκων και αναλώσιμου υλικού, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των κατοίκων σε παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές, αλλά και ανασφάλιστων συμπολιτών.


Επίσης προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ, δημιουργήθηκε μόνιμο γραφείο Απόδημου Ελληνισμού και Ομογένειας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:

«Υπήρξε μία εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μας με τις ιατρικές κοινότητες της Αμερικής και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων, με επίκεντρο τον τομέα της υγείας των πολιτών.

Πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Στην προσπάθεια για την αναγέννηση και την αναδημιουργία της χώρας μας, η ομογένεια μπορεί να συμβάλει σημαντικά. Η Ελλάδα θα πάει προς το μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον απανταχού Ελληνισμού.»

Ο κ. Πατούλης προσέφερε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής κ. Μεζίτη, ως αναμνηστικό δώρο της συνάντησης αυτής, το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ