2016-09-02 03:13:08
Φωτογραφία για Κέντρο υποστήριξης Su-30MKI στην Ινδία …για να πετάνε
Με τη βοήθεια της Ρωσίας, οι Ινδοί σχεδιάζουν να επενδύσουν 300 εκατομμύρια δολάρια για να ιδρύσουν ένα κέντρο υποστήριξης εντός των εγκαταστάσεων της κρατικής Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) στην πόλη Μπάνγκαλορ, με στόχο να βελτιωθούν οι επιδόσεις της χώρας σε αυτό τον τομέα και ως συνέπεια να επαυξηθεί η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών στην ινδική Αεροπορία.

Οι ινδοί έχουν ήδη πετύχει να βελτιώσουν το χαμηλό 46% διαθεσιμότητα του στόλου των αεροσκαφών του τύπου σε 60% We have improved the serviceability of the aircraft from 46% to more than 60%. Πλέον, ολοκληρώθηκε και η συμφωνία μακροχρόνιας υποστήριξης των αεροσκαφών με κατασκευαστές αυθεντικών ανταλλακτικών από τη Ρωσία.

Η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό και από την αδυναμία εξασφάλισης ανταλλακτικών εγκαίρως, οπότε με την ίδρυση ενός κέντρου υποστήριξης των αεροσκαφών θα βελτιώσει τις διαδικασίες και θα οδηγήσει σταδιακά στην επίλυση του προβλήματος.


Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ινδικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγω για την παρέλευση μέχρι και 18 μηνών για την παραλαβή ανταλλακτικών, κάτι το οποίο από μόνο του καθιστά εξηγήσιμη τη χαμηλή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών. Η απίστευτη γραφειοκρατία, τα τελωνεία, οι τραπεζικές εγγυήσεις, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονταν.

Από τη στιγμή που ο στόλος των Su-30MKI υπερβαίνει τα 200 μαχητικά αεροσκάφη και αναμένεται να ολοκληρωθεί συμπληρώνοντας 272 συνολικά αεροσκάφη μέχρι το 2019, χωρίς να αποκλείονται και νέες παραγγελίες, απαιτεί εκτεταμένη και εξειδικευμένη στο μαχητικό υποδομή υποστήριξης, γραφειοκρατική και τεχνική.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ