2016-09-02 15:15:31
Φωτογραφία για Προσφυγικό: “Θολό” το πλαίσιο παροχής υγειονομικής φροντίδας από τις ΜΚΟ
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Βάσιμα ερωτήματα για το πλαίσιο στο οποίο δρουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συμμετέχουν στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων –μεταναστών, θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ).

Με βάση τον ισχύοντα νόμο, η παροχή ιατρικής φροντίδας ή η υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής ή άλλων προγραμμάτων κοινωνικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα από ιατρικούς ή άλλους φορείς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, είναι νόμιμη μόνο μετά από έγγραφη έγκριση του οικείου τοπικού ιατρικού συλλόγου. Όπως επισημαίνει όμως ο ΙΣΑ, ουδέποτε εκλήθη να συνδράμει στο σχεδιασμό, παρά το γεγονός ότι έγκειται στις αρμοδιότητές του η προάσπιση της νόμιμης άσκησης της ιατρικής.

Υπό αυτή την έννοια, ο Γιώργος Πατούλης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ με την οποία ζητά ενημέρωση για τις ΜΚΟ που συμμετέχουν στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων-μεταναστών, καθώς και για τα προγράμματα πρόληψης που έχουν υλοποιηθεί για παιδιά και ενήλικες.


Ειδικότερα, ο ΙΣΑ ζητάει να του γνωστοποιηθούν τα εξής:

Ποιες είναι οι ΜΚΟ που μετέχουν στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών;

Ποιοι γιατροί, ποιας εθνικότητας και ποιας ειδικότητας μετέχουν στα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης;

Ποιος ελέγχει και πιστοποιεί τις παραπάνω ιδιότητές τους;

Ποια είναι τα προγράμματα πρόληψης που έχουν σχεδιάσει για ενήλικες και παιδιά και ποια από αυτά έχουν πράγματι υλοποιήσει;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ