2016-09-03 00:11:07
Φωτογραφία για Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 50% θέλουν οι τράπεζες
Στόχο να μειώσουν τα κόκκινα (μη εξυπηρετούμενα) δάνεια κατά 40% ή και 50% θέτουν οι τράπεζες. Στόχος είναι η μείωση αυτή να γίνει μέχρι τα τέλη του 2019. Επιπλέον, τίθεται ως στόχος η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά 35% - 40%.

Ενδεικτική είναι σχετική ανακοίνωση του ομίλου της Eurobank, σύμφωνα με την οποία, η τράπεζα θα μειώσει τα κόκκινα δάνεια και ανοίγματα μέσω μακροχρόνιων ρυθμίσεων δανείων, πωλήσεων και εκποιήσεων εξασφαλίσεων.

Οι τράπεζες παρουσίασαν τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου στην τηλεδιάσκεψη των ξένων επενδυτών, και (σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank) οι στόχοι αυτοί που θέτουν οι τράπεζες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες και σίγουρα πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί το σημείο αναφοράς για την εκκίνηση του στόχου μείωσης που θα είναι ή ο Ιούνιος ή ο Σεπτέμβριος 2016.

Οι παραπάνω στόχοι έχουν ήδη σταλεί στην εποπτική αρχή. Εφόσον οριστικοποιηθούν, από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η κατάθεση τριμηνιαίων επιδόσεων που θα αντιπαραβάλλονται με τους στόχους που έχουν τεθεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ