2016-09-03 06:50:07
Φωτογραφία για Επεισόδιο με λαθροϋλοτόμους στην περιοχή της Γάβριανης Δ. Αλμυρού
Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κατοίκων του οικισμού Γάβριανης και λαθροϋλοτόμων Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κατοίκων του οικισμού Γάβριανης Αλμυρού και λαθροϋλοτόμων σημειώθηκε την Τρίτη, με αφορμή την παράνομη κοπή δένδρων και την αποκάλυψη της παράνομης ενέργειας από το Δασαρχείο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΙΑ αναφέρει ότι σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρία άτομα, φέρεται ότι έκοψαν παράνομα ξύλα (δρυς) από δασική έκταση της Γάβριανης. Η ποσότητα των ξύλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσδιορίζεται στους τρεις τόνους. Δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Αλμυρού, που ελέγχουν αυτή την εποχή την περιοχή για παράνομη υλοτομία, ανακάλυψαν και κατέσχεσαν την ξυλεία, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εντοπίσουν τους λαθροϋλοτόμους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανακάλυψαν και ένα τρέϊλερ μεταφοράς των ξύλων, το οποίο ωστόσο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς και ένα τσεκούρι, που κατασχέθηκε.


Τα ξύλα παραδόθηκαν το πρωί  σε κατοίκους της Γάβριανης βάσει της διαδικασίες του μεσεγγυούχου, που ακολουθεί το Δασαρχείο, καθώς δεν μπορεί να μεταφέρει τα ξύλα. Οι κάτοικοι κλήθηκαν δηλαδή να φυλάξουν την ξυλεία. Το ίδιο απόγευμα ωστόσο οι τρεις παράνομοι λαθροϋλοτόμοι φέρεται να εμφανίστηκαν στην περιοχή και να προκάλεσαν επεισόδιο εις βάρος των μεσεγγυούχων, απειλώντας τους. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, οι τρεις έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις δασικές αρχές για παράνομη υλοτομία, ενώ τους είχαν κατασχεθεί αλυσοπρίονα και ένα αγροτικό αυτοκίνητο… Οι μεσεγγυούχοι προέβησαν σε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Την υπόθεση διερευνά το Δασαρχείο, που λαμβάνει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους.

Όπως έγινε γνωστό και άλλο φορτίο ξυλείας από παράνομη υλοτόμηση έχει εντοπιστεί φέτος το καλοκαίρι από δασικούς υπαλλήλους του Αλμυρού.

Από τους δασικούς υπαλλήλους κατατίθενται μηνύσεις κατά των παραβατών, οι περισσότεροι των οποίων δηλώνουν πως έκοψαν τα ξύλα από το κτήμα τους Η παράνομη υλοτομία συνδέεται άμεσα τόσο με την αύξηση της τιμής των καυσοξύλων, όσο και με την αύξηση των τιμών στα καύσιμα, είτε είναι πετρέλαιο θέρμανσης, είτε φυσικό αέριο.

Προτιμούν δηλαδή πολλά νοικοκυριά την ξυλόσομπα με ξύλα από το κτήμα του παππού ή του γείτονα, παρά να καίει το καλοριφέρ, το πετρέλαιο.

Παράνομη υλοτομία σημαίνει ότι δεν έχει λάβει ο παραβάτης την κατάλληλη άδεια, γιατί μπορεί να έχει δικό του κτήμα, αλλά να μην επιτρέπεται να υλοτομήσει σ’ αυτό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ