2016-09-03 19:41:16
Φωτογραφία για Αμερικανός φοιτητής απήχθη το 2004 από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να γίνει δάσκαλος του
Αμερικανός φοιτητής που είχε εξαφανιστεί με μυστηριώδη τρόπο το 2004 στην Κίνα, βρέθηκε ζωντανός μετά από 12 χρόνια και όπως δείχνουν πληροφορίες, τον είχε απαγάγει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να γίνει ο προσωπικός του καθηγητής.

Τα ίχνη του Ντέιβιντ Σνέντον (David Sneddon) χάθηκαν στη Γιουνάν –επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όταν ήταν 24 ετών.

Το πόρισμα των κινεζικών Αρχών ήταν πως πιθανόν είχε κάποιο ατύχημα σε φαράγγι της περιοχής, καθώς η πεζοπορία ήταν μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Τα ίχνη του δεν βρέθηκαν ποτέ παρά τις εκτεταμένες έρευνες και οι κινεζικές Αρχές έκλεισαν την υπόθεση θεωρώντας τον νεκρό. Η οικογένεια του όμως δεν πίστεψε ποτέ αυτή την ιστορία.

Ένας άλλος λόγος που ενίσχυε την πεποίθηση αυτή ήταν το γεγονός ότι ο 24χρονος τότε Σνέντον μιλούσε άπταιστα Κορεατικά τα οποία και χρησιμοποίησε όταν βρέθηκε στη χώρα σε μια αποστολή των Μορμόνων.


Η αλήθεια, όπως αποκάλυψε Τσόι Σουνγκ Γιονγκ (Choi Sung-yong) της Ένωσης Οικογενειών Απαχθέντων της Νότιας Κορέας, είναι ότι ο Κιμ είχε απαγάγει τον νεαρό καθώς τον ήθελε για προσωπικό καθηγητή Αγγλικών.

Πηγές που επικαλείται το Yahoo News Japan αναφέρουν ότι ο Σνέντον ζει σήμερα στην Πιονγιάνγκ, είναι παντρεμένος και έχει και δύο παιδιά.

Η μητέρα του μετά την αποκάλυψη δήλωσε: «Δεν με εκπλήσσει τίποτα. Απλά ξέραμε ότι είναι ζωντανός και έπρεπε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να τον αναζητούμε». 

Η οικογένεια του τον αναζητούσε χρόνια, έχοντας δημιουργήσει ένα σάιτ με τίτλο: "Help find David" καθώς και μια σελίδα στο Facebook, όπου ζητούσαν πληροφορίες για τον γιο τους, πιστεύοντας ότι μια μέρα θα γυρίσει πίσω.

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον Σνέντον στη Βόρεια Κορέα, ώστε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της Ν. Κορέας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ