2016-09-03 23:59:10
Φωτογραφία για Κάλεσμα Μητρ. Θεσσαλονίκης για διαμαρτυρία για τις επιθέσεις από αναρχικούς και άθεους
Τα...έψαλε ο Ανθιμος..

"Όσοι μπορούμε να εκφράζουμε μια διαμαρτυρία και κάποιον λόγον για να σταθμίσουμε την ευθύνη όλων εκείνων που ενώ δεν τους βλάπτει η πίστη, πολεμούν την πίστη και ειρωνεύονται τους ανθρώπους που είναι μέσα στην Εκκλησία και προσπαθούν να κάνουν τα δικά τους πνευματικά καθήκοντα μέσα στον ωραιότερο και ιερότερο χώρο που έχιε κάθε πόλης και κάθε κωμόπολη και κάθε χωριό δηλαδή έναν ναό ο οποίος μαρτυρεί την παρουσία του Θεου εν ουρανοίς, της Αγίας Τριάδος, της Θεοτόκου, όλων των Αγίων"... Αυτό το μήνυμα έστειλε υπονοώντας τις επιδρομές αναρχικών σε ναούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χθες το απόγευμα.

Κατα τον Εσπερινό του Αγ. Ανθίμου και της εορτής των ονομαστηρίων του ο κ .Άνθιμος τόνισε ακόμη πως στους τρεις αιώνες των διωγμών είχαμε 20 εκατομμύρια θύματα Χριστιανούς και συμπλήρωσε πως αυτοί που δεν πιστεύουν σήμερα επιδιώκουν να γυρίσουν την πίστη αιώνες πίσω όπως ήταν πριν την φτιάξουν οι Απόστολοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Σήμερα στο Πανηγυρικό Aρχιερατικό Συλλείτουργο στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης - ο κ. Άνθιμος αφού ευχαρίστησε για τις ευχές τους παρευρισκόμενους Ιεράρχες, τους εκπροσώπους των αρχών, αλλά και τον απλό λαό τόνισε :

"'Έχουμε ένα όπλο πνευματικό. Να παρακαλέσουμε τον Χριστό να μας βοηθήσει να έχουμε ειρήνη, ενότητα, αγάπη, προσφορά ο ένας στον άλλον και στην πατρίδα για να μπορέσουμε να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί μέσα στη ρευστότητα την οποία παρουσιάζει σήμερα ο κόσμος σχεδόν διεθνώς. Η προσευχή είναι το όπλο μας" και ζήτησε να συμπεριφερόμαστε χωρις εκδικητικότητα και να κρατήσουμε την ελληνική εθνική υπόστασή μας με συνέπεια διότι αναταραχή υπάρχει παντού. "ΠΡΟΣΕΎΧΕΣΘΕ και ενεργείτε σαν Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και θα νικήσουμε με την έννοια την πνευματική" Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ