2016-09-03 23:59:15
Φωτογραφία για Κάτι αρχίζει να αλλάζει στην Εθνική του Σκίμπε
Ο Μίχαελ Σκίμπε, που αρχίζει να θυμίζει... Ρεχάγκελ και Σάντος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των παιχτών που καλεί στο εθνικό μας συγκρότημα, δείχνει πως έχει καταλήξει και στους παίχτες που θα απαρτίζουν την αρχική ενδεκάδα στο πρώτο ματς για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018, στον εκτός έδρας αγώνα με το Γιβραλτάρ, που θα διεξαχθεί (την προσεχή Τρίτη) επί πορτογαλικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Αλγκάβρε. Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας Εθνικής ομάδας, όπως αυτή παρουσιάζεται από την ημέρα (29/10/2015) που ανέλαβε τις τύχες της ο 51χρονος Γερμανός προπονητής, είναι άκρως ενθαρρυντικά για ένα συγκρότημα που πριν από 31 μήνες κατείχε την 7η θέση στην κατάταξη της FIFA και το τέλος Αυγούστου 2016 το βρήκε στην 52η θέση, μετά την κατακόρυφη πτώση των 45 θέσεων.

Στα επτά φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η «γαλανόλευκη» από τον Νοέμβριο του 2015 και την ήττα από το Λουξεμβούργο -συνέχεια της κάκιστης πορείας και των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στα προκριματικά του Euro 2016- έχει βελτιώσει την εικόνα της, αλλά και έχει επιστρέψει στα επιτυχή αποτελέσματα
. Το δείχνουν οι δύο συνεχόμενες νίκες (2-1 την Ολλανδία και την Αυστραλία), οι οποίες προστέθηκαν στη νίκη με το ίδιο σκορ (2-1) επί του Μαυροβουνίου τον περασμένο Μάρτιο, ενώ επί ημερών Σκίμπε η Εθνική Ελλάδας έχει υποστεί τρεις ήττες (με 1-0 από Λουξεμβούργο και Αυστραλία, 3-2 από την Ισλανδία) κι έχει μία ισοπαλία (0-0 με την Τουρκία). Ο Γερμανός προπονητής στο διάστημα των δέκα μηνών που κάθεται στον πάγκο του εθνικού μας συγκροτήματος έχει καλέσει 38 παίχτες, όταν ο Κλάουντιο Ρανιέρι, στους πέντε μήνες συνεργασίας του με την ΕΠΟ είχε μετατρέψει το «κλειστό κλαμπ» που είχε παραλάβει από τον Φερνάντο Σάντος, σε... όπεν μπαρ, προσκαλώντας 55 παίχτες! Στον δρόμο για τη Ρωσία, όπου θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2018, η Εθνική Ελλάδας θα τεθεί αντιμέτωπη, πέραν του αδύναμου Γιβραλτάρ, το οποίο για τα προκριματικά του Euro 2016 είχε δεχθεί 56 γκολ (!) σε δέκα αγώνες και είχε πετύχει δύο τέρματα, και των Βελγίου, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Κύπρου και Εσθονίας. Η πρώτη εκάστου (από τους εννέα συνολικά) ομίλους θα εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2017, διεκδικώντας τις τέσσερις επιπρόσθετες ευρωπαϊκές θέσεις.

Πηγή: ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ