2016-09-06 08:39:24
Φωτογραφία για Η «ΣΦΑΓΗ» ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
«Αλαλούμ» προκάλεσε σε χιλιάδες συνταξιούχους το δεύτερο και μεγαλύτερο «πακέτο» μειώσεων στις επικουρικές, αφού κανείς δεν γνωρίζει πως βγήκε ο λογαριασμός. Έτσι, οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, με αφορμή τις τελευταίες περικοπές των επικουρικών συντάξεων έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα το πρωί, στις 11:30, ενώ οργανώνουν μαζικές κινητοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες. Συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων κάνουν λόγο για «σφαγή» των συντάξεών τους και επισημαίνουν ότι χρήματα που έχουν πληρώσει μια ζωή για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα, η κυβέρνηση τους τα κλέβει εν ψυχρώ.

Μάλιστα, οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για «εξαφάνιση» των επικουρικών τους συντάξεων, καθώς οι μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη, δηλαδή πριν από τις μνημονιακές περικοπές, αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σύνταξη Σεπτεμβρίου ήταν 138,8 ευρώ, δηλαδή μείωση 78%!


Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, οι μειώσεις των δύο πρώτων φάσεων επαναπροσδιορισμού των συντάξεων, αφορούν τουλάχιστον 210.000 συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί είχαν απώλειες στις επικουρικές τους από 100 ευρώ και πάνω. Καθώς βέβαια ακόμη και οι βεβαιώσεις πληρωμών που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων που έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο υπερ-επικουρικό ΕΤΕΑ, δεν αναλύουν το πως έγινε ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα δικηγορικά γραφεία στα οποία μαζικά προσφεύγουν οι συνταξιούχοι αναμένεται να κάνουν χρυσές δουλειές. 

Μάλιστα, ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι όσο ο τρόπος «επαναπροσαρμογής» και όχι επανυπολογισμού των συντάξεων διατηρείται μυστικός από το Ταμείο και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τόσο θα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των συνταξιούχων. Τονίζουν δε, ότι η σύγχυση ενδέχεται να μετατραπεί σε πανικό κατά τις πληρωμές του Οκτωβρίου, καθώς το τρίτο και τελευταίο «πακέτο» ανακαθορισμού των επικουρικών για άλλους 120.000 συνταξιούχους θα συμπέσει με την πρώτη δόση αναδρομικών περικοπών για όλους.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ