2016-09-11 11:30:05
Φωτογραφία για Στον Φράγκο για το… «Σάρλιτζα» ( η χαμένη περιουσία του ΤΣΑΥ) !
Ζωντανεύει (;) η υπόθεση με τη συνάντηση στην Αθήνα του δημάρχου με τον Πολιχνιάτη γεν. γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

http://www.emprosnet.gr/

Μπορεί το τελικό πρόγραμμα των επισκέψεων του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και των συνεργατών του να μην έχει φιξαριστεί οριστικά, ωστόσο προσδοκίες δημιουργεί η συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει τη Δευτέρα με το γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Φράγκο για το ζήτημα «Σάρλιτζα».

Ο δήμαρχος, όπως σημειώνει στο «Ε», πηγαίνει στη συνάντηση με πρόθεση να καταδείξει σε κάθε τόνο πως ο Δήμος Λέσβου είναι διατεθειμένος να αποκτήσει ρόλο στη βαλτωμένη υπόθεση και να συνεισφέρει, όπως κι αν είναι αυτό εφικτό, για να «τρέξουν» οι διαδικασίες παραχώρησης και φυσικά αξιοποίησης του ιστορικού ακινήτου.

Την ίδια ώρα, εύλογα πολλοί λένε πως, αν δεν γίνει κάτι το αποφασιστικό για το «Σάρλιτζα» στην παρούσα ευνοϊκή συγκυρία όπου στο αρμόδιο Υπουργείο είναι γραμματέας ένας Λέσβιος, τότε δεν θα γίνει μάλλον… ποτέ.


Μπορεί λοιπόν αυτές τις ημέρες να έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μια άλλη πανομοιότυπη θλιβερή ιστορία εγκατάλειψης και απαξίωσης της πολιτιστικής μας κληρονομίας με το σχολείο των Βασιλικών, όμως φαίνεται πως δημιουργούνται ξανά οι προϋποθέσεις να ζωντανέψει η σαφώς πιο περίπλοκη υπόθεση του «Σάρλιτζα».

Η συνάντηση με τον Νίκο Φράγκο (σ.σ. αναμένεται να παρευρεθεί ενδεχομένως και η ίδια η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου) φαίνεται πως έχει τα φόντα (επιτέλους) να φτάσει σε κάποιο «διά ταύτα», αφού, μετά την ενημέρωση για το «ΟΚ» της παραχώρησης του ακινήτου από το ΤΣΑΥ και την εξέταση της σχετικής απόφασης και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ, δεν προέκυψε κάτι το καινούριο, που θα ανάψει οριστικά το φως για να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Ασφαλιστικού Ταμείου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οριστική παραχώρηση και αξιοποίησή του.

Το «μπάσιμο» του Δήμου

Την ίδια ώρα όμως, ο Δήμος Λέσβου, που δεν έχει μεν αρμοδιότητα για το «Σάρλιτζα», θέλει δε διακαώς μια λύση, φαίνεται διά του δημάρχου Σπύρου Γαληνού αποφασισμένος να μπει δυναμικά στην υπόθεση. Και όπως προϊδέασε στο «Ε» ο κ. Γαληνός, θα μιλήσει στη συνάντηση και για τα 40 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο και βρίσκονται πίσω από το ιστορικό κτήριο αλλά και για την παραχώρηση μερικής χρήσης του ιαματικού νερού στην περιοχή της Θερμής. Εξάλλου για το Δήμο είναι μείζονος σημασίας, εκτός από το να αξιοποιηθούν το «Σάρλιτζα» και οι ιαματικές πηγές, το να καταστούν άμεσα και οι εγκαταστάσεις της Θερμής πλήρως λειτουργικές.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ