2016-09-11 17:18:33
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΛΟΓΕΣ VD
Απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας: «Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές, έχει ανάγκη σταθερότητα».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 81η ΔΕΘ, σημείωσε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης πόνταρε στη λογική της παρένθεσης και εγκλωβίστηκε σε μία λογική παρένθεσης που γίνεται γραφική.

«Προφανώς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να ζητάει εκλογές», είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε: «Η αξιολόγηση έκλεισε, η παρένθεση ξεχείλωσε και ξεχειλώνει μέρα με τη μέρα».

Κατά τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια ευρεία ασταθή περιοχή. Εξάλλου, διερωτήθηκε τι θα κερδίσει η χώρα με την επίσπευση των εκλογών και τι αν ακολουθήσουμε την έξοδο από την κρίση με βάση τον χάρτη που παρουσίασε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ.

«Έχουμε στόχο και σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε περισσότερα» επισήμανε και σημείωσε: «Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη μεγάλη το 2017. Το αν θα διαρκέσει θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά την έχουμε απέναντι».


Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε αν υπάρχει σχέδιο ανασχηματισμού και αν σε αυτήν την περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα παραμείνει στο υπουργείο του, δεδομένου ότι δήλωσε ότι δεν θέλει να αποχωρήσει. «Αν δείτε τον κ. Παππά να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός αν θα αλλάξει υπουργείο», απάντησε ο Πρωθυπουργός. Ακόμη, είπε ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και θα ληφθούν συλλογικά αποφάσεις. Πάντως, παρατήρησε ότι οι ανασχηματισμοί δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Ερωτηθείς αν βρίσκεται κοντά στο να φορέσει γραβάτα, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν έχει ενδυματολογικά ταμπού και πρόσθεσε ότι γραβάτα, όταν θα υπάρξει ένα χαρμόσυνο γεγονός, θα τη φορέσει. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι είμαστε πολύ κοντά σε θετικές εξελίξεις για το χρέος, αναφερόμενος και στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup. Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στη Γερμανία, που επιμένει να μην ανοίξει η σχετική συζήτηση, παρατήρησε ότι η λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι τριμερές και αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και πρόσθεσε πως φυσικά η άποψη της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν είναι και η μόνη. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, επεσήμανε πως το εν λόγω θέμα «είναι πρόβλημα που έχει διεθνή διάσταση, διότι η λύση στο πρόβλημα αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που με τη σειρά της καθορίζει τη διεθνή οικονομία» και ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ζήτημα αντιπαράθεσης με τη Γερμανία. «Η Γερμανία έχει μια λογική ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», πρόσθεσε και σημείωσε: «Εμείς τους τηρούμε, αλλά πρέπει και οι εταίροι μας, αυτό θα πούμε στους Γερμανούς».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ