2016-09-12 04:44:08
Φωτογραφία για Πόση ώρα μας παίρνει να κάνουμε πι -πι; [video]
Εχετε παρατηρήσει ποτέ πόση ώρα μας παίρνει για να κατουρήσουμε; Ερευνητές από το Georgia Tech ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα τα θηλαστικά που ζυγίζουν πάνω από ένα κιλό χρειάζονται κατά μέσο όρο 21 δευτερόλεπτα για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους.

Αρσενικό ή θηλυκό, με μικρή κύστη ή με μεγάλη... δεν έχει σημασία. Ελέφαντες, ζώα της φάρμας, σκυλιά, άνθρωποι, σε κάθε θηλαστικό του παίρνει πάνω-κάτω τα ίδια δευτερόλεπτα για να ανακουφιστεί.

Οσο για τον ελέφαντα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, η μακριά και μεγαλύτερη ουρήθρα του αντισταθμίζει τον τεράστιο όγκο του ζώου, δίνοντας στο υγρό περισσότερο χώρο να ρέει. Ετσι δημιουργείται μεγαλύτερη βαρυτική έλξη αυξάνοντας την ταχύτητα, εξηγεί ο Δρ David Hu, βοηθός καθηγητής βιολογίας στο Georgia Tech

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας τα θηλαστικά σε ζωολογικό κήπο της Ατλάντα. Οπως σημειώνουν, η μελέτη τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωση προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος των ζώων. Πρόσθεσαν επίσης ότι αυτή η έρευνα ίσως βοηθήσει και σε άλλους τομείς όπως στην κατασκευή υδροδυναμικών συστημάτων.

Οσο για τον άνθρωπο, έχοντας πιει κάμποσες μπύρες μπορεί να αυξήσει το χρόνο ούρησης, αλλά αυτό θεωρείται "ακραία κατάσταση". Οπως το ίδιο θεωρείται και η περίπτωση του σκύλου που έφαγε ένα καρπούζι και μετά κατουρούσε για ένα λεπτό!
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ