2016-09-12 04:56:11
Φωτογραφία για Κρήτη: Το πρώτο κουδούνι ετοιμάζεται να χτυπήσει - Μαζί του και οι γονείς για τα σχολικά είδη
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς πρόκειται να ηχήσει αύριο με τους μαθητές να αποχαιρετούν τις ημέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς και να προετοιμάζονται για τη σχολική περίοδο, που βρίσκεται προ των πυλών.

Για άλλη μια χρονιά οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τους μικρούς ή μεγάλους μαθητές τους, ικανοποιώντας κάθε επιθυμία τόσο των ίδιων όσο και των εκπαιδευτικών τους.

Το κόστος των σχολικών ειδών κάθε Σεπτέμβριο αποτελεί βασικό έξοδο στον οικογενειακό προυπολογισμό, καθώς οι ανάγκες κάθε μαθητή διαφέρουν ανάλογα με την τάξη, το δάσκαλο και το σχολικό συγκρότημα, στο οποίο φοιτά το παιδί τους.

Πάντως δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τις ελληνικές οικογένειες τα τελευταία χρόνια, οι βιβλιοπώλες του Ηρακλείου προσπάθησαν και φέτος να κρατήσουν τις τιμές στα σχολικά είδη στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.


Συγκεκριμένα οι τιμές στις τσάντες κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος, το σχέδιο και τη μάρκα από 10 ευρώ μέχρι και 45 ευρώ, ενώ στις κασετίνες η τιμή είναι ανάλογη με τη μάρκα και το μέγεθος και κυμαίνεται από 3 ευρώ έως και 25 ευρώ.

Τα στυλό πωλούνται από 0,20 λεπτά τα πιο απλά, όπως και τα μολύβια, ενώ οι χάρακες ανάλογα με το μέγεθος και τη χρησιμότητα κοστίζουν από 0,30 λεπτά.

Οι τιμές στα ντοσιέ διαμορφώνονται από 1,50 ευρώ, ενώ οι τιμές στα τετράδια ξεκινούν από 0,20 λεπτά και φτάνουν μέχρι και τα 5 ευρώ.

Εκεί όμως που τα είδη είναι ακριβά, είναι οι τιμές των ξενόγλωσσων βιβλίων, που συγκαταλέγονται στη λίστα των ακριβότερων σχολικών ειδών.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, το χρηματικό ποσό που μπορεί να διαθέσουν οι γονείς για τον πλήρη σχολικό εξοπλισμό ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου φτάνει και τα 80 ευρώ (εκτός των ξενόγλωσσων βιβλίων).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ