2016-09-13 10:50:18
Φωτογραφία για ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Γ. Σταθάκης: Αισιοδοξία για κλείσιμο της αξιολόγησης 

εντός Σεπτεμβρίου

Για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπεύθυνες είναι κατ’ ουσίαν οι ελληνικές αρχές, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, στόχος των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων είναι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις για τη δεύτερη επανεξέταση του προγράμματος όσο το δυνατόν συντομότερα, το φθινόπωρο του 2016.

Η Επιτροπή, διαβεβαιώνει ο κ. Μοσκοβισί, θα συνεργαστεί με τα θεσμικά όργανα και τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής τεχνικής βοήθειας. Όσον αφορά το χρέος, καθιστά σαφές ότι ο ESM καταβάλλει ήδη προσπάθειες για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου.


Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της σταθμισμένης μέσης διάρκειας των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), η οποία μπορεί να μειώσει τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες. «Ο ESM θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων κατά του χρέους, σύμφωνα με τη δήλωση της ευρωομάδας της 25ης Μαΐου 2016» καταλήγει ο κ. Μοσκοβισί.

Γ. Σταθάκης: Αισιοδοξία για κλείσιμο της αξιολόγησης εντός Σεπτεμβρίου

Αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ενώ εκτίμησε ότι τα 2,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και το γ’ τρίμηνο θα κλείσει σε θετικό πρόσημο, γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομία μπαίνει σε φάση ανάπτυξης. «Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής που γυρίζει η οικονομία» σχολίασε στη συνέχεια και χαιρέτισε τις θετικές ενδείξεις σε εξαγωγές και απασχόληση.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση θέσπισε όρους και κανόνες, ρυθμίζοντας το τηλεοπτικό τοπίο, κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες».

Ειδική μνεία έκανε και στις τράπεζες, εκτιμώντας ότι σύντομα θα οριστούν οι νέες διοικήσεις, ενώ εξήγησε ότι η χρηματοδότηση της οικονομίας συνδέεται άρρηκτα με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φορείς χωρίς… οργανισμό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φορείς χωρίς… οργανισμό
SHOW ΑΠΟ... ΚΑΡΑΜΑΝΟ! *VIDEOS*
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SHOW ΑΠΟ... ΚΑΡΑΜΑΝΟ! *VIDEOS*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ