2016-09-14 00:37:54
Φωτογραφία για Σε “κώμα” το ΓΝ Λάρισας
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Οι χειρουργικές αίθουσες δεν κλείνουν μονάχα λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά κι εξαιτίας της βλάβης που παρουσιάζουν τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, χωρίς τα οποία πρακτικά είναι αδύνατη η διενέργεια μίας επέμβασης.

Αντιμέτωπο με το πρόβλημα αυτό βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, από τα 6 μάλιστα αναισθησιολογικά μηχανήματα, το 1 έχει ουσιαστικά καταστραφεί, τα 3 έχουν υποστεί βλάβες και δεν χρησιμοποιούνται και τα υπόλοιπα 2 θεωρούνται προβληματικά. Οι εταιρείες, μάλιστα, που τα προμηθεύουν δεν αναλαμβάνουν πια τη συντήρηση και επισκευή τους. Έτσι, η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγείται ουσιαστικά σε αδιέξοδο, αφού για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του απαιτούνται τουλάχιστον 4 αναπνευστήρες.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επειδή το ΓΝΛ αδυνατεί να ανταποκριθεί στα περιστατικά, προγραμματισμένα και έκτακτα, κατά την εφημερία του, και οι συνεχείς βλάβες οδηγούν σε αναβολές χειρουργείων,

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προέβη η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η 5η ΥΠΕ για την αντικατάσταση των αναισθησιολογικών μηχανημάτων;

Υπάρχει σαφής οδικός χάρτης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και αν ναι, ποιος είναι αυτός;».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ