2016-09-15 01:40:11
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Σε έλλειψη αντιπαρκινσονικό φάρμακο
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου  Virus

Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, παρά τις προσωρινές απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών που ανακοινώνει κατά καιρούς ο ΕΟΦ.

Συχνά μάλιστα οι ελλείψεις αφορούν σε πρωτότυπα κι αναντικατάστατα φάρμακα, με την πολιτεία να εμφανίζεται πρακτικά αδύναμη να διαχειριστεί το ζήτημα στο βαθμό που περνάει “από το χέρι της”, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στις αναγκαίες θεραπείες.

Η περίπτωση του biperiden είναι ενδεικτική, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Πρόκειται για αναντικατάστατο σκεύασμα το οποίο χορηγείται σε παρκινσονισμό και συναφείς παθήσεις, και το οποίο – όπως υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί – βρίσκεται σε σχετική αλλά ισχυρή έλλειψη από τον περασμένο Ιούλιο, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. “Ζητάνε 10 και το παίρνει 1ας” αναφέρει χαρακτηριστικά φαρμακοποιός στο Virus. “Αυτή τη στιγμή έχω δύο συσκευασίες στο φαρμακείο, αλλά έψαχνα ένα μήνα για να τις βρω” συμπληρώνει.


Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν ο Κώστας Λουράντος και η Κατερίνα Αντωνίου, την Πέμπτη 15/9 στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης – της πρώτης ανάμεσα στο ΔΣ του ΠΦΣ και τη νέα Διοίκηση του ΕΟΦ μετά από δύο χρόνια. Άλλα ζητήματα τα οποία θα εξεταστούν, αφορούν στην απουσία ταινιών γνησιότητας στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και στην πώληση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ απευθείας στους ασθενείς, από εταιρίες και γιατρούς. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10:30 π.μ. στον ΕΟΦ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ